[滑鼠] CORSAIR 出無線差電mouse

CORSAIR Dark Core RGB
好似有兩種MOUSE,一隻平USD$10但用5到無線差電mouse pad,貴d個隻就有
https://www.youtube.com/watch?v=o-1IH-tzWi4

上面啲粒粒好樣衰,同埋旗艦產品唔知用返鋼底未?
上年買左膠底scimitar pro極度後悔

依隻有興趣wor~
唔知幾時有得買

依隻有興趣wor~
唔知幾時有得買
PCAJ 發表於 2018-1-19 00:35

等你開箱

唔知點解硬係覺得無線嘢,操作上會延遲

前排滑鼠壞左本來都想等呢隻,不過無線不了,最後揀左Corsair Glaive

其實我會覺得.. 只要個隻wireless 係可以接線變返wired 咁用其實問題不大..
即係我平時casual 用咪wireless, 我要competitive play 咪wired..

mouse 我都係鍾意 wired....
最怕用用下無電先黎要插線...
依家 d gaming mouse 又 RGB 燈咁, 好多電力用o左o係同操作無關o既地方度~

申: Roccat Kone EMP 愉快使用中
P.S. 我覺得都係 optical sensor 好過 laser 好多

等你開箱
nekkix 發表於 2018-1-19 09:12

成日等我開
幾時到你開

via HKEPC IR Pro v2.1.0 - iPhone

其實我會覺得.. 只要個隻wireless 係可以接線變返wired 咁用其實問題不大..
即係我平時casual 用咪wireles ...
fss003124 發表於 2018-1-19 11:46

好多年前果D就係,依家(特別係電競級)隻隻都做到1MS
與其擔心隻MOUSE DELAY,
不如先關心你個MON個INPUT LAG有幾大
DEMO: 你的螢幕和輸入差異
https://youtu.be/t0NjTARb12w?t=1m33s

附G900無線MODE 測試

但係無線充電剩係擔心會唔會有觸電感或者隻手會熱