關於GTA4既問題

想問下大家最尾個關, 點樣上直升機 ?

我係咁禁SPACE都只係係咁轉望住主角既角度..都跳唔到上去既..

應該點做

回復 1# jackylo9319

唔啱位跳唔到

唔岩位即係點....

我明你咩意思,我都有呢個問題,可能係BUG

我明你咩意思,我都有呢個問題,可能係BUG
英雄無敵 發表於 2011-9-18 22:44

咁要點做

原因好像是R*從PS3移到PC時沒做好優化
而PS3版本身只有30 FPS

方法 1: 提高畫質來降fps

http://www.hkepc.com/forum/viewt ... &highlight=gta4

方法 2: 也有聽說原因是因為SPACE鍵不好用來連打;到那關就把跳換做其他鍵吧

如果你玩DEAL路線的話其實上左機先係惡夢開始;我好幾次都想摔鍵盤

原因好像是R*從PS3移到PC時沒做好優化
而PS3版本身只有30 FPS

方法 1: 提高畫質來降fps

方法 2: 也有聽 ...
wkleung 發表於 2011-9-18 23:06

我睇返有D巴打講, 原來簡DEAL同REVENGE係會兩個結局..

早知簡REVENGE啦...

岩岩我又玩左一次,,,上到直升機了,,但係一上完就已經俾人甩左了...

灰...玩左好多次都玩唔完

BTW, 師兄可唔可以講下DEAL同REVENGE兩個結局會有咩唔同 ?

我睇返有D巴打講, 原來簡DEAL同REVENGE係會兩個結局..

早知簡REVENGE啦...

岩岩我又玩左一次,,,上到直升 ...
jackylo9319 發表於 2011-9-19 00:19

DEAL是ROMAN死;最終BOSS是Dimitri;難玩很多
REVENGE是KATE死;最終BOSS是JIMMY;易玩很多

順便講多件摔鍵盤的事,如果在HAPPINESS ISLAND失手是要由廢賭場槍戰重新開始玩;而且由上船追逐到最後都不會有HEALTH和避彈衣補給;上到HAPPINESS ISLAND要不猶豫不停步追Dimitri/JIMMY否則他們會走甩(死R*出來解答在這島是不是用宇宙船走)

DEAL是ROMAN死;最終BOSS是Dimitri;難玩很多
REVENGE是KATE死;最終BOSS是JIMMY;易玩很多

順便講多件摔鍵 ...
wkleung 發表於 2011-9-19 07:49

唔該哂師兄

等我遲D再玩返先..

順便講多件摔鍵 ...
wkleung 發表於 2011-9-19 07:49

大多人都係玩deal玩左十幾廿萬次都fail左
不過我一開始就揀revenge