開波前最後一問

我想問如果 亞服個rmah開左
咁如果我玩開美服 咁係咪係亞服rmah 咩都賣唔到?
定係 亞服rmah 入面可以揀美服個角色?
rmah係跟地區..咁我揀香港打美服, 用唔用到亞洲rmah(如果佢開)?

BTW 我問過客服
我都係揀TW 入條CD KEY
揀亞服打

最好方法是唔玩住...等暴雪表左態先......
只要全亞洲都唔買D3.....不出三個月....暴雪自然咩都開比亞洲人.....

US同ASIA server既Characters係不共通的
所以如果係玩開US, 想玩Asia係要create new character
要玩埋ASIA rmah(如有.....)就要用埋HK bnet acc
不過我唔知條KEY可唔可以改用在另一個acc
如果唔得, 想玩US rmah就記得要用番US bnet acc......

最好方法是唔玩住...等暴雪表左態先......
只要全亞洲都唔買D3.....不出三個月....暴雪自然咩都開比亞洲人. ...
VADER 發表於 2012-5-14 03:40

而家唔係暴雪唔肯開...係法律唔容許佢開
當然你可以話,咁搬伺服唔好放係韓國咪得囉,但事實上諗都諗到,咩都搞好哂,搬伺服真係咁易? (台服既戰網伺服都係韓國,睇黎應該係亞洲區既基地)

我想問如果 亞服個rmah開左
定係 亞服rmah 入面可以揀美服 ...
sasuke 發表於 2012-5-14 03:21

定係 亞服rmah 入面可以揀美服個角色? 唔可以
rmah係跟地區..咁我揀香港打美服, 用唔用到亞洲rmah(如果佢開)? 唔可以

1) 咁即係 rmah 同server係連埋? (asia server 用唔到 us rmah)

2) 我買國際數碼版係咪玩到us/ asia server?

1) 咁即係 rmah 同server係連埋? (asia server 用唔到 us rmah)

2) 我買國際數碼版係咪玩到us/ asia serve ...
紫河馬 發表於 2012-5-14 09:48

1) 係
2) 玩到

咁我現在有個US BNET A/C + 訂左國際版

係唔係可以入到US + ASIA SERVER

不過如果真係要玩現金拍就只可以係US玩。將來如果ASIA有就要買多一條KEY入去另一個HK BNET A/C

不過如果真係要玩現金拍就只可以 ...
HenryHH 發表於 2012-5-14 10:23

以我理解係

1) US Acc play US server -> RMAH OK
2) EU Acc play EU server -> RMAH OK
3) EU Acc play US server -> RMAH NOT OK <-- note this, RMAH is linked to acc + server

所以我覺得, 就算亞服開左  RMAH (就好似EU 開左RMAH), 都只有Asia Acc 可以用。
如果你用Asia Acc 玩美服, 就算將來亞服開左RMAH, 你都係唔可以係美服用RMAH 的。

不過如果真係要玩現金拍就只可以 ...
HenryHH 發表於 2012-5-14 10:23

係唔係可以入到US + ASIA SERVER. Yes.
將來如果ASIA有就要買多一條KEY入去另一個HK BNET A/C yes you need an HK bnet ac + asia realm