日元下跌, Steam買gift八折?

美國USD2.99
日本JPY295 ~ USD2.4

岩岩gift左六份比自己
想試下自己用VPN連去日本Steam開個新account, 再用信用卡買game或入錢落steam wallet
我試過將trading card送佢日本account賣, 價錢同美金機本相同, 但game既定價仲係1:100, 仲未改, 差價好大
而且日本同香港美國仲要係同區, 可以互相redeem gift, 變相八折買game
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

steam點樣由usd轉 yen?

用chrome + hola 做唔做到呢樣野?

steam點樣由usd轉 yen?
Arcadia 發表於 2015-5-27 12:49

冇得自己改,要搵CS搞,仲要發誓自己搬左去日本住,唔知仲要唔要出示咩證明,煩死
不如開多個account乾手淨腳

用chrome + hola 做唔做到呢樣野?
pop3 發表於 2015-5-27 13:01

唔知,應該得,不過我用VPN Client
其實VPN只要做一次就得,你睇到價錢變晒JPY就代表成功左,之後買日本價錢game唔使再VPN

補足一下,自從Steam實施左Restricted User Account後,新account未買滿USD5唔能夠add friend
不過由掉轉頭由main account add番佢就得,唔知點搵番個profile出黎可以通過在community forum留言

GMG今日都有好多GAME有discount

唔知,應該得,不過我用VPN Client
其實VPN只要做一次就得,你睇到價錢變晒JPY就代表成功左,之後買日本 ...
Adele 發表於 2015-5-27 13:24

試左, 用黎註冊新ac 係得既

其實 GMG 已差不多長期八折了, 佢個 discount code 不斷都有更新

其實 GMG 已差不多長期八折了, 佢個 discount code 不斷都有更新
chriskbchan 發表於 2015-5-28 10:06

係, GMG都唔錯, 不過佢D coupon只能用一次, 如果你有幾隻game想要, 除非開多幾個account, 否則唔係好方便

另一方面, Steam可以賣家當, 例如CS:GO岩岩又出左新case, 都仲幾值錢,
DOTA2買compendium又送三個箱, 睇下你有幾投入, Steam長玩有賺

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

I pay in PY6
vvery cheap
up to 60% off

but some game is locked at ru
this must pay attention