想問下, 有冇CHING試過轉用俄幣驢布買steam game? 平好多喎~

不久之前我趁 50% off 時買咗 Assetto Corsa 都要成 USD24.99, 點知見到如果用驢布買 Assetto Corsa 原來只需要唔駛 9美金.
見到 Project Cars 用驢布買都係平多 50%, 唔知各位CHING有冇方法可以轉到自己acccount 的交易貨幣呢?

找到哩篇文:
http://steamcommunity.com/discus ... c617329150698890178

果位菲律賓人應該係 reset account 後偵測到佢係 菲律賓IP 所以自動幫佢改咗貨幣. 咁如果我 reset account 後用 VPN 攞個俄羅斯IP 先至登入 Steam, 會唔會能夠轉到用驢布買 Steam games 呢?

希望各位CHING俾下意見. Thanks!

試左俄羅斯唔 work

試左俄羅斯唔 work
BillGay 發表於 2015-6-21 18:19

齋轉介面用俄文並不會更改交易價幣的. 照個篇文講佢 reset 後就轉咗 currency, 我諗佢係 auto detect IP's country code?

齋轉介面用俄文並不會更改交易價幣的. 照個篇文講佢 reset 後就轉咗 currency, 我諗佢係 auto detect IP' ...
e-ghost 發表於 2015-6-21 18:35

我照做, 再掛俄羅斯都唔得. 再試烏克蘭都一樣

你攪掂?

我照做, 再掛俄羅斯都唔得. 再試烏克蘭都一樣

你攪掂?
BillGay 發表於 2015-6-21 19:02

話唔定你果個 ip 唔得

咁可能真係要搞個VPN攞個俄國IP reset account 俾佢認一認先得

白俄羅C好似仲平 之前玩DIABLO聽人講

白俄羅C好似仲平 之前玩DIABLO聽人講
devilcat1 發表於 2015-6-22 02:08

咁即係哩一招真係 work?

我試左用日yen!! first u need vpn to create new ac , then vpn buy as a gift, then gift it bak to ur first ac

http://www.hkepc.com/forum/viewthread.php?tid=2202012

轉日yen 唔同轉俄幣.

轉俄幣風險大好多