[測試] [MineCraf / Bukkit/ Spigot] 想 upgrade server 去 1.8 ??

https://www.spigotmc.org/wiki/buildtools/
見Spigot 要安 GIT 又要 咩 recompile 睇到 R 晒頭

照做見佢 DL 左堆野翻黎 但係d  plugin / mod folder 又無..
唔知點起server

起Minecraft Server要咁麻煩架咩?
Down個Spigot 然後開左佢就得嫁喇

定係你想玩Cauldron?
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

起Minecraft Server要咁麻煩架咩?
Down個Spigot 然後開左佢就得嫁喇

定係你想玩Cauldron? ...
lst3245 發表於 1-7-2015 01:52 PM

我想 port 翻舊版1.7x 既過去
尋晚安完 spigot 試左照抄 folder 過去又起到

後果係 背包 同 身上既野乜都無晒
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

1.8 有 eula, bukkit 果D唔係話唔搞 1.8 黎抗議 EULA 咩? 依家有返啦?

1.8 有 eula, bukkit 果D唔係話唔搞 1.8 黎抗議 EULA 咩? 依家有返啦?
ioptional 發表於 2-7-2015 05:27 PM

bukkit 比人告 DMCA 無左 DL , 有另外spin off 既整 Spigot

bukkit 比人告 DMCA 無左 DL , 有另外spin off 既整 Spigot
dom 發表於 2015-7-5 02:57

依家咩mod Distribution 主流?M$好似會出Minecraft story mode

依家咩mod Distribution 主流?M$好似會出Minecraft story mode
ioptional 發表於 8-7-2015 10:29 AM

1.8 之後modding community 差左好遠...
如果你起服既 可以試下Tekkit  呢d 全改既mod ...

Update 左spigot 去 1.8.7 好似定過之前