換SSD後LOAD唔到BF 4 ~~URGENT HELP

我最近換了隻SSD ( BX100 500Gb) 做GAME DRIVE.本身都好好用沒問題.

但早幾日換了新CPU & MB後重裝WIN 和GAME...玩GTA 和其他kg1br1m GAME Drive 的GAME 都沒問題.

但只有BF4, LOAD GAME時, SINGLE PLAY or ONLINE Play 都會Frezze.
用SOFTWARE睇,原來係0-1FPS停留。攪到GAME都LOAD唔到。
請問大家知如何解決嗎?

我已REINSTALL DISPLAY DRIVE
換SSD PORT 都唔得

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

C兄裝番佢既BROWSER PLUG-IN未?

C兄裝番佢既BROWSER PLUG-IN未?
Lovecloud 發表於 2015-7-27 23:37

當然有。。如果唔係都唔可能CONEECT 到SERVER

我係FREZZE 係LOAD SERVER /LEVEL 個到。
得0-1 FPS

甘又係 之前小弟都轉過去SSD玩BF4, 但未見過呢D甘既古怪野信息出現, 真係第一次聽到
會不會係底板DRIVER問題? 我估問題不在於CPU.. C兄試下著眼底板硬件程式新舊唔同版睇下試唔試得出?
反正你去問EVILART都唔會幫到你啦

試下reinstall埋隻bf4,會唔會有d file 問題

甘又係  之前小弟都轉過去SSD玩BF4, 但未見過呢D甘既古怪野信息出現, 真係第一次聽到
會 ...
Lovecloud 發表於 2015-7-28 00:47

我裝足曬DRIVER了,  初頭想會不會曷 INTEL RST問題,但UNINSTALL了都係咁.
至慘係得BF4 有問題.

煩死了

試下reinstall埋隻bf4,會唔會有d file 問題
dan2015 發表於 2015-7-28 00:49

我REINSTALL了3次了, 直接DL 和用GAME DISC 裝都有同樣問題

重裝個windows?

update graphic card driver...

用緊GTX970, DRIVER 是最新了, WIN 7 都是新裝的.

想CRY