打左10日MGS V,終於.......

終於達成全S級制霸
後面難打到死,如果冇後期的高科技武器都唔知要打幾耐.....

P.S 順便睇左下世界紀錄,全球只有0.1%的玩家完成S級制霸

想問下全身裝甲果d敵人除左CQC同鐵甲飛拳之外仲有乜武器可以對付?

via HKEPC Reader for Android

想問下全身裝甲果d敵人除左CQC同鐵甲飛拳之外仲有乜武器可以對付?

via HKEPC Reader for Android ...
zachary951 發表於 2015-9-11 09:01 AM

有STN功能的槍
或安靜的慢慢到後面將其捉住
(可選打暈或殺死,如你需要當成工作人員就打暈,沒用處就按E一刀殺死,我一般都預先用望遠鏡睇下每個兵的技能,我專搵A++的兵).

仲有,可以選的最好選夜晚出擊.
因為夜晚佢地最易眼殘,比日間冇咁易俾發現
另外千萬要小心在坦克裝甲車附近的兵
因為萬一坦克按叭叭就會叫醒哂所有俾你打暈左的兵
所以每打暈一個就要搬離遠處飛走佢或殺死佢
(屍體可吸引敵人過來,有時敵人會單人行過來,可以預先躲在紙箱在附近,睇你運氣).
P.S 如果已開發氣球,可以先飛走架坦克,後再料理重兵.

後期有一個機械手套係可以隔空捉敵,在一段距離發出手套,前方的敵人就會瞬間搬到在你面前任你魚肉.

勁, 我仲係玩到mission10咋

有些mission objective仲係問號, 點攪? 續個守衛問?

有些mission objective仲係問號, 點攪? 續個守衛問?
akao 發表於 2015-9-11 11:43 AM

呢樣我都有?號
但唔影響你取S評價.
我好多都係上YOUTUBE睇下係唔係我有咩錯過左.
都係發現只係濕濕碎的條件.
我建議先挑戰取得全S制霸,因為主線關卡可以重新再挑戰,到時可以慢慢再做番冇關痛癢的次要任務.
如何取S級可以上YOUTUBE睇下,我有D關卡真係靠人地的方法先成功過到.

勁, 我仲係玩到mission10咋
akao 發表於 2015-9-11 11:40 AM

隻GAME一出即買,而且唔駛番工.....
所以我可以由朝玩到晚....死左好多次架......
差D要笠頂雞仔帽!!

Del.......................................

玩到後面有D關卡用返頭幾關SET高難度就交貨,有關仲要唔俾武器我

via HKEPC Reader for Android

全S有咩獎賞?