請問steam是不是可以買張儲值卡直接入錢進steam acc????

請問steam是不是可以買張儲值卡直接入錢進steam acc????
卡可以在那裡買???
見到有個the long dark....好似幾有趣......

他是美金卡....咁買game佢寫119元港元....是不是佢會自動匯兌.....
有冇又分港元卡...要買翻港元???

他是美金卡....咁買game佢寫119元港元....是不是佢會自動匯兌.....
有冇又分港元卡...要買翻港元??? ...
VADER 發表於 2016-1-17 02:15 PM

美金卡佢會自動匯兌   
市面上都有港元卡...但目前所見$50HKD卡唔會用$50HKD買到
最終買美金定港元卡平D 我就真係唔知

OT:但都唔夠直接用信用卡好(少量信用卡係免境外消費手續費就仲平)

美金卡佢會自動匯兌   
市面上都有港元卡...但目前所見$50HKD卡唔會用$50HKD買到
最終買美金定港元 ...
rickycheng78 發表於 2016-1-17 14:35

謝謝....
就是怕用信用卡......經常聽到網上被爆資料............

通常我去TB買, 匯率大約7.6-7.8 到
5usd = $39

卡可以在那裡買???
見到有個the long dark....好似 ...
VADER 發表於 2016-1-17 14:11

去CSL/PCCW 出張TAP&GO 買咪得,唔世蝕匯水
Steam 收MASTERCARD

我想問入左儲值的話....比錢時點比???
唔見佢有得揀用儲值比錢???

或者搵朋友幫手, 用steam gift買完傳俾你都得,

謝謝....
就是怕用信用卡......經常聽到網上被爆資料............  ...
VADER 發表於 2016-1-17 14:38

咁咪用paypal囉, 依家steam收港紙, 又唔會蝕匯價

去CSL/PCCW 出張TAP&GO 買咪得,唔世蝕匯水
Steam 收MASTERCARD
gaintsnake 發表於 2016-1-17 04:11 PM
但留意tap & go 都要俾1% 境外手續費