正呀!終於返黎!! 鐵拳7!!!

有豪鬼
就咁睇可以直接用SF系連技

via HKEPC Reader for Android
LarSing 發表於 2016-6-14 09:02

之前街機試版有招表, 同埋好多對戰試片, 的確係同SF好類似.  不過就咁睇落似乎唔會好強,主要係damage似乎唔係好大力, 出波又會俾side step.

本來仲以為今年尾出到, 點知要等到出年初  :(

豪鬼招表: http://ougaming.com/3/1239/akuma ... mmand-list-revealed

睇佢段試片
應該動作就一樣
但判定就跟Tekken系
連技中間會有反擊位?

via HKEPC Reader for Android ...
LarSing 發表於 2016-6-14 10:30

"連技中間會有反擊位" 你指邊度? 1:3X閃白光果d? 應該唔係連段, 應該係特別的反技, 似乎係剛體,可以硬食對方幾下然後反擊.sf 3/4/5都有呢類系統.  

呢段冇詳細睇, 但睇以前的街機試版對戰片, 的確可以做到sf的combo, 如下中腳->旋風腳->昇龍拳

昇龍拳就算有無敵時間都唔會好長, 見過佢昇起冇耐就俾人踢下來. 波動拳追唔到左右橫移. 不過豪鬼可以跳起再插下來, 好似sf4果招跳起+下中腳.

出招速度應該會調較過, 以前tekken人物最快的攻擊都要10f, 但sf的輕拳腳3f, 我估應該會統一10f.  不過tekken人物D大掃腿通常要20F上, 但豪鬼掃腿睇落冇咁慢.

正呀!一定買
(貪心 MODE:希望 VF 都出新 GAME 咁就好了)

正呀!一定買
(貪心 MODE:希望 VF 都出新 GAME 咁就好了)
botsang 發表於 2016-6-14 12:25

T7實會玩,但仲要等咁耐....

睇sega依家個死樣, 你都唔好望vf了.
不如望下集doa繼續有vf的人好過.

回覆 7# getterwing

唉,其實小弟喜歡 VF 多過 TK (總覺得 TK 啲人既動作怪怪地),可惜 VF 無以為繼,TK 都照殺啦!

其實有冇地方有官方story 可以睇返?
幾like tekken 個story
但我知道既就只限PS版story modemode果d到喉唔 ...
LarSing 發表於 2016-6-14 12:29

呢度
http://www.tekken-official.jp/tk7frac/#top