[回覆:killer_queen] 好懷念 超魔界村 呢類遊戲

因post太舊而開新post回你
http://www.hkepc.com/forum/viewt ... &extra=page%3D1

超魔界村, 大魔界村的強化超任版...真係好正, 之後超任上仲有出過魔界村入面隻紅魔鬼做主角的ARPG"魔界村外傳 紋章編" (後來收得所以GB都出埋)

2014年韓國有在PC上出過隻魔界村 Online, 大陸台灣好似都有代理

其實....d game都係橫面2D富遊戲性, 自n64/ps2時期玩晒3D之後....只講畫面質素同音訊有幾高級有冇5.1 7.1咁, 惡魔城都係2D先皇道, 依家d game玩完後都唔深刻唔會記得, 以前就算係8bit年代d爛鬼音效, 當年大部份都出晒CD Sound track, 但都可以至今都仲有番炒, 愛好者拎番出來彈奏, 反之依家d game連d曲都冇咩金曲音樂, 唔深刻

我覺得係記憶美化

我覺得係記憶美化
ki_cat 發表於 2016-7-8 15:33

畫面可能係 ! 遊戲性唔係

回覆 3# killer_queen

唔同玩法。
我都係紅白機時代到依家。

回覆  killer_queen

唔同玩法。
我都係紅白機時代到依家。
ki_cat 發表於 2016-7-8 16:06

咩唔同玩法 唔明

回復 5 #killer_queen

唔同game,唔同玩法.
遊戲性好虛無飄渺,avg遊戲性又點計.
打錯,adv先啱

via HKEPC Reader for Android

回復 killer_queen

唔同game,唔同玩法.
遊戲性好虛無飄渺,avg遊戲性又點計.
打錯,adv先啱

via HKEPC Rea ...
ki_cat 發表於 2016-7-8 16:32

手眼 協調遊戲 同 ADV 有咩關係呢 ? 當然 您話唔好玩 同已被淘汰 亦都係事實嚟o既

回覆 7# killer_queen

ADV其實KEEP住有
heavy rain
The Walking Dead

早一個月日本仔出左隻方根書簡,
唔明點解你話淘汰

回覆  killer_queen

ADV其實KEEP住有
heavy rain
The Walking Dead

早一個月日本仔出左隻方根書簡,
唔 ...
ki_cat 發表於 2016-7-16 15:03

我來來去去 都係講緊 魔界村

i love this game when i was first time playing this type of the game