時代雜誌嚴選史上50最佳遊戲

(全文) http://www.pc3mag.com/time_50game_all_time/

(點解FF7排24咁低,當年隻game又轟動又讚不絕口! )
(diablo2有份,diablo3無影,都好合理,見好多人都話d3不及d2!)

第一位)俄羅斯方塊  Tetris-3
第二位)Super Mario 64  N64_Super_Mario_64_whomp_fortress
第三位)薩爾達傳說-時之笛  OcarinaOfTimeBattle
第四位)Doom  doom-1-rrgaming
第五位)食鬼…個老婆(Ms. Pac-Man)  Mspacman
第六位)Minecraft  minecraft-wii-u-2
第七位)薩爾達傳說  56074-Legend_of_Zelda,_The_(USA)-7
第八位)Super Mario Bros  sdfsdf
第九位)俄勒岡之旅(The Oregon Trail)  OregonTrailScreenshot
第十位)魔獸世界  82-1
第11位)文明帝國4
第12位)Final Fantasy6
第13位)模擬城市2000
第14位)Quake
第15位)Counter-Strike
第16位)GTA III
第17位)Half-Life 2
第18位)盜墓者羅拉:崛起
第19位)Space Invaders
第20位)Zork
第21位)Diablo II
第22位)GoldenEye 007
第23位)Microsoft Flight Simulator X
第24位)Final Fantasy VII
第25位)Halo: Combat Evolved
第26位)StarCraft II:自由之翼
第27位)真人快打
第28位)大金剛
第29位)Myst
第30位)寵物小精靈 紅·綠
第31位)模擬市民
第32位)Wolfenstein 3D
第33位)孖寶賽車
第34位)碧血狂殺
第35位)Galaga
第36位)Fallout 3
第37位)時空幻境
第38位)Portal 2
第39位)惡魔城X月下夜想曲
第40位)Pong
第41位)ESPN NFL 2K5
第42位)生化奇兵
第43位)Call of Duty 2
第44位)任天堂明星大亂鬥
第45位)Gran Turismo 3: A-Spec
第46位)Resident Evil 4
第47位)吉他英雄
第48位)Angry Birds
第49位)Dota 2
第50位)King’s Quest III: To Heir Is Human

碧血狂殺
LarSing 發表於 2016-8-25 11:47

碧血狂殺 = red dead redemption. 我覺得好玩過gta 好多.

ff6高過ff7唔奇, 玩過sfc的舊一輩玩家好多都認為ff6先係系列最高.  FF7多邊形人物同大量播片, 在當時係新鮮, 但唔代表整體好玩過ff6. 我都覺得ff7及唔上ff6同chrono trigger.

算罷啦, times呢D根本唔識玩game, 件作者應該只係求其去d game site搵最高分果50隻來評.

而且講到格鬥game, 咪話呢D 唔關事的雜誌, 連game site都一向係亂評. 不過有mk而冇街霸2或者VF, 又真係離譜左d.

呢50大,都唔使分次序排名啦。其實都好好玩

via HKEPC Reader for Android

每隻game 都係當時期有突破,
但點解無 lol ?

呢啲 list 鬥人氣, 都唔係鬥質素

呢啲 list 鬥人氣, 都唔係鬥質素
~港~ 發表於 2016-8-25 12:10

鬥人氣但冇sf2.........

碧血狂殺 = red dead redemption. 我覺得好玩過gta 好多.

ff6高過ff7唔奇, 玩過sfc的舊一輩玩家好 ...
getterwing 發表於 2016-8-25 11:49

Red Dead Redemption 正野來, 可惜無出過PC版

BioHazard 居然 4 上榜,1、2、CV 反而無
莎木又無