電腦用手制

淘寶嘢好似唔多耐用,係唔係買返Xbox 果d 300蚊一個PC compatible嘅噤用d?

各位有無其他好建議?
thanks

最新版Xbox One手制support藍牙connect or usb cable connect PC
不過要$4xx
舊版要買USB adapter or USB cable駁
(USB藍牙手指兩草有交易)

via HKEPC Reader for Android

我自己剛剛買左xbox one 無線手制, e家後悔無買新版,新舊都可以用普通usb線駁。 新版多好多顏色

最新版Xbox One手制support藍牙connect or usb cable connect PC
不過要$4xx
舊版要買USB adapter or USB c ...
kenny_lkn 發表於 2016-10-4 13:58

我喺書房打, 間房唔係大,所以有線都OK, 我諗USB 都夠用

Xbox One手制 有線

Xbox One手制 有線
黑道明 發表於 2016-10-4 15:53

我都係會買佢多啦,game 鋪見到300左右。

個friend買淘寶果好多人買嘅北通手制一個月就壞咗,唔知佢黑仔定D野渣, 我諗兩樣都好可能。
費事煩

我係用緊Xbox 360無線
一般情況下我係有線派,耳機鍵盤滑鼠等等全部有線
所以因為太多線,而我只會用手制玩rpg等等輕鬆d的game,所以我就唔想有條線喇。

我係用緊Xbox 360無線
一般情況下我係有線派,耳機鍵盤滑鼠等等全部有線
所以因為太多線,而我只會用手制玩 ...
summytsoi 發表於 2016-10-4 17:05

action 同賽車始終手制係好d.... FPS, RPG同strategy 就一定係keyboard + mouse.

action 同賽車始終手制係好d.... FPS, RPG同strategy 就一定係keyboard + mouse.
bbsen 發表於 2016-10-4 17:25

action我都係用手制,仲有足球game都係,RPG就一時時,偏動作(FF)我就用手制
總之我係prefer手制,因為可以靠後輕鬆玩,keyboard mouse個動作比較集中/累
但FPS、LOL呢d競技類我都係用keyboard mouse

回應返主題,其實我有時覺得我個360無線有點重,不過始終無線free d

300左右應該係第一代xb1手制,個LB, RB制完全垃圾,勁難按,買完100%后悔
第二代開始有3.5mm耳機插頭
第三代(最新)有埋藍牙
所以至少買第二代以上
第三代用notebook remote play BT connect 勁方便,如果駁PC only,第二代都夠

via HKEPC Reader for Android