仲有無人玩Falcon BMS?

BMS 4.33 Trailer
   一直都聽過Falcon呢隻game,不過小弟主力都係二戰(IL-2 BOS/Clod TFM), 同埋CAS(DCS A-10C). 前排見Falcon係steam HKD$20特價(原價$50HKD)先入左手.
  大部份system同A10C差唔多,加上讀哂d manual同無數youtube片,玩左一星期已經叫上左手. 係BVR個part要再努力d(飛CAP 5粒fox 3同時射出,避到4粒算係咁啦 ).  個dynamic campaign真係勁正, 我好後悔點解唔早十年玩   所以想係呢到搵人一齊玩!

未聽過Falcon既朋友, 呢隻係現代空戰模擬, 主打係飛F-16(成個cockpit d制都按得), 同埋非常出名既動態campaign(你做既野會影響戰爭個d), 咁多年來都無game可以做到咁. 雖然有F-18同空母升降, 但係無F16咁完整. BMS 算係一個mod, 優化左好多元素之餘,仲有好靚既畫面. 所以唔好比steam原版呃左.

喺咪 Falcon 4.0?

喺咪 Falcon 4.0?
Rozen 發表於 2016-10-20 18:59

係, 需要用Falcon 4.0 先可以裝到BMS. :)

有興趣一齊玩?

係, 需要用Falcon 4.0 先可以裝到BMS. :)

有興趣一齊玩?
Lymark 發表於 2016-10-20 22:01

完全唔識玩

英文苦手

完全唔識玩

英文苦手
Rozen 發表於 2016-10-20 22:08

本身有無joytick同 玩開sim類型既game? 如果無玩過係比較難上手. 如果真係想學玩 我可以盡量教你既.

早排玩左陣A10C...淨係學識起飛降落 NAVIGATION..
啲WEAPON SYSTEMS有排學...
應該無時間學其他嘢

早排玩左陣A10C...淨係學識起飛降落 NAVIGATION..
啲WEAPON SYSTEMS有排學...
應該無時間學其他嘢 ...
masseffect 發表於 2016-10-20 22:25

係, 現代空戰sim weapon個d system 係最複雜.Start up, NAV個D easy汁.

very hard to config @@

very hard to config @@
andymok 發表於 2016-10-24 01:28

無dcs咁方便, 但都係一次性姐 :P

要買的話, 似乎買GOG版好D, 見Steam版下面的負評好似Steam版有D問題