[測試] 食RAM獸遊戲ARK Survival Evolved食盡8G顯卡 RAM...

https://www.youtube.com/watch?v=X6_hvx-QV88
用GTX 1060時食5.5G顯卡RAM,但fps開到最高暫時頂唔順
普通RAM就食9.6G
暫時打入冷宮移去備份硬碟等我換GTX1080 TI或2070,2080再來

再睇下1070,8G都食晒
https://www.youtube.com/watch?v=bqhZrnO-Hh0
不過普通RAM就降到6.5G了,用得好盡,唔知有save可以直接騎恐龍

呢隻game 好唔好玩?

呢隻game 好唔好玩?
二師兄 發表於 2016-10-31 17:22

高配置玩家評分唔錯,有9.幾分,生存遊戲,但開頭好多大恐龍又無武器好難玩,一死左又會自動復活,玩到後期好多強勁武器又可以騎恐龍,飛鳥飛龍,高科技城之類,又可以連線合作...不過無得爆機,只會不停更新DLC

其實我覺得隻game畫質都唔靚, 唔明佢點解食咁多resources

via HKEPC Reader for Android

其實我覺得隻game畫質都唔靚, 唔明佢點解食咁多resources

via HKEPC Reader for Android ...
mingming123 發表於 2016-10-31 19:14

用虛幻4引擎未成熟,優化得麻麻地,又可能系樹同草多(十年前既CRYSIS就系好大關系因為樹同草多)

回覆 6# chrono213

隻game 唔知點解好光,搞到我好唔C服

高配置玩家評分唔錯,有9.幾分,生存遊戲,但開頭好多大恐龍又無武器好難玩,一死左又會自動復活,玩到後期好 ...
chrono213 發表於 2016-10-31 17:37

你可以自己調經驗同傷害架嘛...
調到傷害0.001基本上都不死身

你可以自己調經驗同傷害架嘛...
調到傷害0.001基本上都不死身
a39g99 發表於 2016-10-31 20:20

去邊調?