[網絡遊戲] EVE Online 免費

除左語言問題其實會唔會好難上手

P.S. : 上班族 ..時間唔多

除左語言問題其實會唔會好難上手

P.S. : 上班族 ..時間唔多
dom 發表於 2016-11-20 14:25

LAN好大問題....英文太深>.<

LAN好大問題....英文太深>.
口o口 發表於 20-11-2016 03:08 PM

我比較想知 會唔會好花時間去grind ...
之前就係因為大航海OL 玩到後期 太花時間 又無人所以先無再玩

EVE Online 見佢真係靚 又係我鍾意既題材

玩space sim不如玩Elite Dangerous

利申:近排又玩返

回覆 4# chriskbchan

師兄, Elite Dangerous 係乜野類型嘅 game? 似唔似 EVE? 係 pvp or pve? Thanks!!

回覆  chriskbchan

師兄, Elite Dangerous 係乜野類型嘅 game? 似唔似 EVE? 係 pvp or pve? Thanks!! ...
walleinad 發表於 2016-11-22 00:24

好難三言兩語講明
    可以先去 YouTube 睇睇介紹

回覆 5# walleinad

關於 PvP 和 PvE
    ED一定要online玩,真實時間沒有暫停
    但也有分3個mode: Open, Private, Solo
    其實都係同一個宇宙
    唔同mode只係分group
    Open = 有機會見到所有玩Open的玩家
    Private = 要入 group, 有機會見到所有同group的玩家
    Solo = 只有你自己
    (當然仲有 NPC)

有啲group有定明守則不可以攻擊其他玩家
    但ED無PvE only規定, 只靠玩家自律, group admin 可以 blacklist 唔守規矩嘅人
    所以係 PvP 定 PvE 係睇你想點玩

回覆 7# chriskbchan

明白. 其實今日都上網睇過有關ED, 都有少少興趣試試.
本來試玩緊EVE, 不過一睇到PVP即刻停咗. 我玩MMO鐘意四圍去, 唔想比人PK...

回覆  chriskbchan

明白. 其實今日都上網睇過有關ED, 都有少少興趣試試.
本來試玩緊EVE, 不過一睇到PVP即 ...
walleinad 發表於 2016-11-22 19:18

我無玩過 EVE
    玩咗 ED 140+ 小時

而家隻game只係 2 年左右, 未來 8-10 年會繼續開發新功能
    Ver 1.7 / 2.2 10月才更新過
    你會奇怪點解會有兩個版本
    Ver 1.x 係只有 base game, 有啲功能如登陸星球等要有 Ver 2.x (Horizon Season Pass)
    但無論你玩邊個版本都係同一個宇宙
    Horizon 最少會去到 Ver 2.5, 有人認為要 2017 年中左右可以先完成
    到 Ver 3.x 就要再比錢買新 Season Pass, 不過好過 EVE 要比月費

呢度有 ED 未來開發會有啲重點:
    http://elite-dangerous.wikia.com/wiki/Features_in_the_expansions

利申: 其實我仲未買 Horizon Season Pass, 打算等佢減價就會入手

回覆 9# chriskbchan

我買咗 commander pack, 包埋 horizon
起飛同降落好有難度呢