[電腦遊戲] watchdog2中文版有無辦法轉英文?

去gameshop買左隻實體game翻來,無意識到隻係香港買既game有繁簡韓俄,竟然無英文版,google過都無解.
我正正當當用uplay玩,有無合法手段轉翻英文?
感謝解答......

不如你send 封email比官方問問

你個UPLAY係咪英文?
唔係就入 SETTINGS>GENERAL 整返啦
再唔得就轉WINDOWS語言去英文

你個UPLAY係咪英文?
唔係就入 SETTINGS>GENERAL 整返啦
再唔得就轉WINDOWS語言去英文 ...
HKZonda 發表於 2016-12-4 00:27

Email左香港Uplay,等一至五辦公時間先有人睇...
另外setting方面當然搞過,無解...
steam睇過.相同價錢買數位版係有英語界面提供.
相信唔係區域限制.

好多時弱智廠商懶係醒目自動detect再綁定系統語言同地區IP.
好似nvidia software會lock死跟系統語言.
我google見過D case,例如德國人想係個德文window裝英文nvidia相關software,係點都裝唔倒的.
係香港手機上google play,只有中文版,鬼佬投訴過都係無用.

香港唔單止官方語言係中英文,好多法例條文,中英對照,以英語為準的.
香港本來就係個華洋共處既國際城市,D商家做咩L野係度消滅英語用家!?

自己買錯就唔好長編大論啦,個產品寫到清清楚楚有咩語系。人地出咩語系係人地既決定,欠左你咩。講到政治迫害咁我真係想笑。大把game張繁韓擺埋一齊,ps4隻羅拉一樣係咁無英文。比人插完先加個更新補個英文語音。

你買pc既仲有救,之前the division官方都會幫人轉語系,依隻得唔得就唔知啦

你講到消滅英語用家真係好誇張.
Uplay一向賣game都有講明包什麼language, 就算同樣賣網上key, 不同website都有分不同language. 如果買錯了, 你可以找官方睇下有無得好心幫你轉.
之前Division好多人網上買錯都找官方轉, 或者找賣家退錢.

自己買錯就唔好長編大論啦,個產品寫到清清楚楚有咩語系。人地出咩語系係人地既決定,欠左你咩。講到政治迫 ...
cb2y 發表於 2016-12-5 13:03

假設你買個港版行貨代理數碼相機,見包裝全中文,會假定部機menu無英文?
我買個中文包裝電磁爐都有中英bilingual panel啦!
買左二十幾年PC game,玩開果D,除左根本無英語版本例如臺/港/日game,真係未見過港版無英文選擇的.
雖聽聞過好似香港預購HALO3,結果比國語語音咁既奇芭case.發生係PC game+自己身上就係第一次.

console game有區域語言限制仲有小小理由講死雞撐飯蓋去反駁下.
PC版個價錢同英語系地區一模一樣,香港買中文版"送"韓語,俄語都唔包英語你咪話唔好笑.

人地出咩語系係人地既決定,當然包括無英語版呢種倒米決定都係自己做出來.
你可以咬住買家無留意自己買錯來為賣方辯護,上到法庭都係你贏面大.
但背後實際反映出,遊戲商家代理,越來越唔重視香港獨特既區域性,只當你係大陸一個二線城市.
唔企出來講下,安心做順民都係你既自由,慢慢享受係溫水泳池遊蛙泳.

呢D case以後只會不斷發生......

just sold this game to alamshiu, the package did state Zh/CN only, so maybe no english menu

自己問題仲可以大條道理話番人,依d咪叫自我中心囉。你想玩英文版咪買英文版囉
自己望都唔望就買左隻中文版,又發皮4話無英文,咁你插咪插囉,又要企高地話咩咩消滅英文用家
溫水煮蛙?煮壞你個腦就真,你組織下依家發生咩情況先啦。
下下都吹到行一行,係咪依家樣樣野都可以dom果幾句落去作文??

依家d人好鍾意買野唔睇清楚就買,由其係果d似著自己有經驗既老屎忽,買完唔岩心水又要插人地

我唔知你二十幾年pcgame買左d咩啦,依家大把中文game係無得轉語系,steam上面仲有一炸日廠game想轉番去日文都唔得
你唔知係你無知,唔好睇得自己咁高.本身加咩語系落去係無分對錯,除非你話中文版無中文依d情況既姐.

本來你插無英文,其實都無咩問題,我一直都唔知點解中文要拖埋韓文一齊.插咪插囉,你想要中英合版咪中英合版囉,無問題加
但又要講到咩消滅英文用家,我睇完真係得啖笑,睇到依後面果幾句,唔睇前面仲以為你想講我要真普選tim

but 以你個邏輯 咁係咪係香港買左隻game無中文 又可以di_番個廠?消滅中文用家??

but 我隻p4 wd2就有中英文menu既

中文版好似少左色情野, 無咁好玩?