[電腦遊戲] 大陸steam戶口

有無人用緊大陸steam戶口? 我見大陸steam裡面既games平好多(比起原價平一半以上)。要開個大陸steam戶口有咩需要?我估淨係要email去開就夠...要地址証明?

大陸steam有鎖區,香港又係有鎖區,
要用vpn啟動隻game
仲會有被Ban風險, 不過如果你新ac就算啦
要平不如去SEA

check steam price....
https://steamdb.info/

大陸steam有鎖區,香港又係有鎖區,
要用vpn啟動隻game
仲會有被Ban風險, 不過如果你新ac就算啦
要平不如去SE ...
aumeilo 發表於 2016-12-26 11:48

其實有計, 唔使VPN, 唔怕BAN, 就係用Steam Family Sharing,
兩個steam account都login過同一台PC後, 中國(副account)在setting開啓相關功能
香港(主account) 可以在library睇到中國(副account)安裝左咩Game,
香港(主account)只要Play果隻Game, Steam就會問你要唔要向中國(副account) request sharing
中國(副account)個登記email就會收到request, accept左佢香港(主account)就可以玩

咁樣做當然係平好多, 不過有幾有樣野要留意
1. 中國(副account)最好留個大陸手機電話, 及大陸特有既支付方式(銀聯, 支付寶等), 以防Steam過一排將你變番做慣常login地區(睇IP地址)
2. sharing game有D功能唔用得, 例如CSGO咁就唔可以in game購買各種key
3. 當然冇得跌咭
4. 中國(副account)玩緊任何一隻game時, 成個library都唔能夠share出去, 當然兩個account都係你控制底下就好少會有問題(如farm緊咭等等)

Library Sharing效果如下圖所示
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

其實有計, 唔使VPN, 唔怕BAN, 就係用Steam Family Sharing,
兩個steam account都login過同一台PC後, 中國 ...
Adele 發表於 2016-12-26 20:05

多謝哂, 呢個方法得喎. 你自己有無用

少用 不過都係果句 買左都冇時間玩

via HKEPC Reader for Android

我唔知幾時有人講過話唔怕鎖, 鎖左你可以同佢講自己要經常來往兩地工作
但我無試過VPN買GAME, 我都係咁岩在內地時ON STEAM買暫時未被BAN

有無人用緊大陸steam戶口? 我見大陸steam裡面既games平好多(比起原價平一半以上)。要開個大陸steam戶口有咩 ...
felixjai 發表於 2016-12-26 11:09

scan 張回鄉卡,搵STEAM CS 開通大陸地區

我唔知幾時有人講過話唔怕鎖, 鎖左你可以同佢講自己要經常來往兩地工作
但我無試過VPN買GAME, 我都係咁岩在 ...
edenli 發表於 2016-12-26 22:38

香港大陸留學生買返國區都冇事
成日有D人吹水話BAN

有當地證件就可以同STEAM CS 申請開通,合法買GAME