[電腦遊戲] Street Fighter V PC 版一問

請問師兄們,呢隻 GAME 初初出嗰時被人鬧爆,唔知宜家廠方改善晒未?
見佢喺 STEAM 特價,但唔知買唔買得過
請指教一下,謝謝

請問師兄們,呢隻 GAME 初初出嗰時被人鬧爆,唔知宜家廠方改善晒未?
見佢喺 STEAM 特價,但唔知買唔買得過 ...
botsang 發表於 2016-12-31 04:58

我一路有玩開, 依家係多左7個DLC人, 剛剛加左豪鬼. server問題仲係一時時.
玩家人數係少左好多, 不過都未至於冇人玩.  我都有一堆固定friend玩緊, 但水平真係唔高, 銀牌左右.

如果你有興趣, 可以一齊玩.

好難儲夠fighting money 去買新角色, 半迫你俾錢買
買衫,買stage樣樣都係錢, 可能要打足一星期才儲夠fighting money買一個新角色
平係有原因, 因為你只係買半隻game, 大把野跟尾

回覆 3# akao

角色可以用in-game money 買? 唔洗一定要買dlc?

見佢喺 STEAM 特價,但唔知買唔買得過 ...
botsang 發表於 2016-12-31 04:58

刪哂d鏡頭

刪哂d鏡頭
holyAS 發表於 2016-12-31 13:39

唔明

回覆  akao

角色可以用in-game money 買? 唔洗一定要買dlc?
二師兄 發表於 2016-12-31 13:16

可以, 10萬遊戲幣 (fm)一個. 要儲20~30萬遊戲幣其實好易. 只要你肯花時間, 要買5~6個人其實唔難. 前提係你唔好浪費遊戲幣來買stage買衫. 但要再上, 就比較難.

因為拿遊戲幣最易係一堆單機mode,但每個人物在每種模式/難度只能拿一次.  再之後, 就要靠daily mission同埋打網戰升級了, 但呢D方式拿遊戲幣係超慢.

買開玩開堆fd 都返晒去SF4SE了
呢隻真係skip 左都冇咩損失

買開玩開堆fd 都返晒去SF4SE了
呢隻真係skip 左都冇咩損失
餓狼 發表於 2017-1-3 11:13

我玩開果堆就有人轉玩蒼翼, 有D轉玩kof.
有friend玩番usf4, 但發現冇人Online, 死死氣玩番sf5

我玩開果堆就有人轉玩蒼翼, 有D轉玩kof.
有friend玩番usf4, 但發現冇人Online, 死死氣玩番sf5 ...
getterwing 發表於 2017-1-3 14:10

多數自己友開房吹住水打
online ranking 打黎打去都果1-2個