[其他] 想問下大家會買PS4版定PC版RESIDENT EVIL7?

15/16中

岩岩訂到PS4PRO,下星期取機
15/16買PS4版定係PC版好。
PC又怕優化做得唔好反而比PS4版畫質差。。

用緊1080卡

PC有DEMO可以試下睇下先

15/16中

岩岩訂到PS4PRO,下星期取機
15/16買PS4版定係PC版好。
PC又怕優 ...
Maze 發表於 2017-1-22 00:50

有PC版緊係入手pc版啦
Ps4緊係剩用來玩獨佔作啦
(evil7有話會有pro補丁咩?)

不過生化7 要求都唔高,最高要求先去到960
優化再差,1080都一定暴力推到60fps穩啦(正常應該預過百fps)
就算好似batman arkham knight咁衰直接移值過來
evil7都唔到batman畫面運算水平,60fps都一定得啦
evil一直優化都唔算差,唔洗咁擔心掛,而且今次落足本宣傳/制作
(其實我個人係想玩vr版居多)

再講ps4版同pc畫面可能都差唔遠,如果唔係唸往放返出去
咪當日睇下steam有冇負評如潮,有咪去ps store買
無就直接steam入

有PC版緊係入手pc版啦
Ps4緊係剩用來玩獨佔作啦
(evil7有話會有pro補丁咩?)

不過生化7 要求都唔高, ...
a39g99 發表於 22/1/2017 02:17

諗諗下都真係PC版好D,因為用緊3440X1440MON,如果PS4好似會SHOW2條黑邊
(岩岩聽樓上講DL左PC DEMO,有得SET3440X1440, 朋友玩其他PS4GAME SHOW唔到21:9)

PS4版有VR MODE

PS4版有VR MODE
kadon 發表於 22/1/2017 04:26

冇買VR,暫時都唔會買

上網睇人地話ps4生化7配VR最恐怖

上網睇人地話ps4生化7配VR最恐怖
WAI2 發表於 22/1/2017 18:29

太恐怖XD

PC版,畫質一定好過ps4

冇買VR,暫時都唔會買
Maze 發表於 2017-1-22 07:39

無 PSVR 就應該買 PC 版...