[電腦遊戲] d3畫面"疾"一問

師兄們,

近排d3 打打下機, 有時候, 畫面會突然會"疾"和停1~2秒, 跟住會"感覺"到hdd 會運作, 然後畫面又回復正常, 不知大家有否這經驗和如何解決?

轉32bit

via HKEPC Reader for Android

回覆 2# takayo72

一向都是32bit...

之前都冇咁疾~~
可能同更新左D DRIVER 有關~
應該係各大公C又出術~

回覆  takayo72

一向都是32bit...
rushtank 發表於 2017-2-4 10:22

patch 2.4.3 開始default 行64bit的, 行32bit要係battle.net client set 先會行32bit

diablo 3 係blizzard第一隻game 有64bit mode 的。 我覺得不太成熟。64bit要一段時間先optimized 好

唔覺, 你用HDD定SSD? 係咪background 有野做緊要卓面開左其他應用, 例如Browser?

師兄們,

近排d3 打打下機, 有時候, 畫面會突然會"疾"和停1~2秒, 跟住會"感覺"到hdd 會運作, 然後畫面又回 ...
rushtank 發表於 2017-2-4 07:10

64bit WoW 出左好耐, D3 幾時開始有64bit 冇留意, 我玩D3 同SC2 都係行64bit 唔覺有問題.

patch 2.4.3 開始default 行64bit的, 行32bit要係battle.net client set 先會行32bit

diablo 3 係bliz ...
takayo72 發表於 2017-2-4 10:33

我無玩wow.......因此唔知道wow已係64bit

via HKEPC Reader for Android

回覆 6# java2

我用 HHD, browser我一向都關左才玩d3. 其他應用程式常開的有qq和wechat, 但以前一直常開都好地地咁的...

咁你部機有幾多RAM? 可能係唔夠ram 要由virtual ram 存取.
另有D background tasks 背后做緊野你唔知

回覆  java2

我用 HHD, browser我一向都關左才玩d3. 其他應用程式常開的有qq和wechat, 但以前一直常開都 ...
rushtank 發表於 2017-2-4 20:42