[電腦遊戲] StarCraft Remastered

StarCraft Remastered Announcement

https://starcraft.com/

唔知幾銀呢
好似話有翻譯內容 係咪真呢

唔知幾銀呢
好似話有翻譯內容 係咪真呢
DoraemonKing 發表於 2017-3-28 17:54

舊版免費送, 新版加新cg劇情, 兩者可以互相連線. 超正.

回覆 2# DoraemonKing

片段45秒話支持13種言語

第二集係咪唔掂? 所以搵第一集出來救亡?

舊版免費送, 新版加新cg劇情, 兩者可以互相連線. 超正.
getterwing 發表於 2017-3-28 18:09

如果係ge 就正喎, 淨玩舊版同friend連線都抵^^~!

如果係ge 就正喎, 淨玩舊版同friend連線都抵^^~!
~chimagun~ 發表於 2017-3-30 12:11

唔駛 "如果", blizzard公布左la.  照計今晚或者明晚應該可以去官網下載了.

第二集係咪唔掂? 所以搵第一集出來救亡?
getterwing 發表於 2017-3-30 10:33

StarCraft 2 係電競界都有唔錯既支持。近一兩年韓國果邊有機構重推大型 StarCraft 1 比賽,令 StarCraft 1 人氣再次上升。

~chimagun~ 發表於 2017-3-30 12:11

對我呢D Casual 玩家黎講,玩過 StarCraft 2 都幾難番轉頭。StarCraft 1 既 mechanics 真係好有挑戰性/挫敗感,例如一個group唔可以超過12隻兵、建築物無得group埋一齊、path finding成日有bug。

對我呢D Casual 玩家黎講,玩過 StarCraft 2 都幾難番轉頭。StarCraft 1 既 mechanics 真係好有挑戰性/挫 ...
leave 發表於 2017-3-30 13:17

1 group 12個兵同  path finding 真係好有問題.  不過依家玩番sc1真係玩情懷, 20年前真係好迷. 雖然一直都係玩得好渣.

而且雖然隔左咁多年, 但一話sc1可以在win7/win10玩番, 仲要免費, 真係好多friend都有興趣玩番, 應該都可以搵到腳一齊玩.