有關T91 還原既問題

我有D心郁郁想升T91去WINDOWS 7, 升之前想問清楚如果要還原既話要點搞? 隨機送既3隻DVD係唔係就係還原碟?

跟機3隻碟係recovery disc (繁中,簡中,英文)

原帖由 henrychin 於 2009-9-2 22:59 發表
跟機3隻碟係recovery disc (繁中,簡中,英文)

即係我用外置光碟機入左隻DVD再用佢開機就還原到?
好啦, 問題來啦.....我無外置光碟機可以點搞

原帖由 thesignoffallen 於 2009-9-2 23:19 發表

即係我用外置光碟機入左隻DVD再用佢開機就還原到?
好啦, 問題來啦.....我無外置光碟機可以點搞

都有ching話左win7會hang喇!!
無外置光碟機可以點搞→買喇

原帖由 bowieksh 於 2009-9-3 00:07 發表

都有ching話左win7會hang喇!!
無外置光碟機可以點搞→買喇

真係無其他方法?
有無可能可以用手指還原? 又或者好似NOTEBOOK O甘係HDD分割一個位出來做定BACKUP一鍵還原?

用光碟機方法

駁好晒外置光碟機~ 一開機就不停按Esc鍵,會入boot 目錄,選 DVD RAM 開機之後下一步下一步下一步

唔用的話 ~ 你可以試下將光碟抄入電腦再落SD卡上
單係裝驅動程式的話係可行的,但我未試過裝window

PS: 多數都唔得XD

PPS: 如果你冇star 版 win7就唔好裝....... 旗艦版win7除0左開機可以一分鐘內開到,之後就好似一部notebook行vista咁慢.......... 連機都關唔到Orz

原帖由 路基亞 於 2009-9-3 03:29 發表
用光碟機方法

駁好曬外置光碟機~ 一開機就不停按Esc鍵,會入boot 目錄,選 DVD RAM 開機之後下一步下一步下一步

唔用的話 ~ 你可以試下將光碟抄入電腦再落SD卡上
單係裝驅動程式的 ...

多謝曬, 我試試.....

有隻軟件可以燒隻碟落手指整到黎boot機
要既pm我
廢事俾人ban

原帖由 whyyyhk 於 2009-9-3 20:19 發表
有隻軟件可以燒隻碟落手指整到黎boot機
要既pm我
廢事俾人ban

回覆 9# 的帖子

win7 ultimate 已裝, 開得多野會藍畫面

xp tablet好難搵, 有咩秘訣找到

xp home真係唔多掂, touch screen冇rt click確係好煩