視頻集錦:Fermi GF100技術、遊戲演示

唔係 300% faster than 5870 咩

快5970幾下格都差不多5870 2.x -3 倍了吧

5970 =  5870 x 2嘛
David Kirk 發表於 2010-1-18 13:17

咁295 係咪= 2x 285?

最後是《Far Cry 2》,GF100系統的速度在65-80FPS左右,而右側對比平臺(據說是AMD單卡雙芯的Radeon HD 5970)在35-65FPS之間波動。
David Kirk 發表於 2010-1-18 11:55

人地個報導幾時有加呢句... 點解我睇唔到有既?

接下來是兩段光線追蹤。第一段中GF100的渲染速度是0.6FPS,三倍於另一個對比平臺(配置不明)的0.2FPS,但顯然都太慢了。

0.6FPS...係超快......0.6秒一張圖....CPU render開Raytrace(光線追蹤)要10秒一張圖
比CPU快左10倍:funk:

....

最後是《Far Cry 2》,GF100系統的速度在65-80FPS左右,而右側對比平臺(據說是AMD單卡雙芯的Radeon HD 5970)在35-65FPS之間波動。

David Kirk 發表於 2010-1-18 11:55

轉貼中間所加上的, 是閣下的意見定是刻意發放假消息? 根本連原文都冇出現

我真係好想知...Farcry 2用咩Config 咩解象度wo..
重有...對比平臺你點知係5970??
我見4870x2 Farcry 2 benchmark就真係35~65之間波動lo
http://www.pcgameshardware.com/aid,663817/Far-Cry-2-GPU-and-CPU-benchmarks/Reviews/?page=3

轉貼中間所加上的, 是閣下的意見定是刻意發放假消息? 根本連原文都冇出現 ...
evil_clone 發表於 2010-1-18 14:05

HAHAHA
比人踢爆左

據說是AMD單卡雙芯的Radeon HD 5970

呢個好似係樓主自己加WO