[轉] Q3 2015: Global Handset Shipments

http://www.counterpointresearch.com/globalhandsetmarketq32015

內文仲有 Apple / Samsung / 小米 等表現分析,
有興趣點擊觀看。

反而佔42%既OTHERS冇再深入分析

BTW又係唔見LG個影

莫非....

反而佔42%既OTHERS冇再深入分析

BTW又係唔見LG個影

莫非.... ...
fanendor 發表於 2015-10-30 09:20

42%咪就係其他 brand, 例如 LG, Sony, HTC 等等...

回覆 3# irvingtin

問題係LG, sony, htc各佔幾多? 都少於ZTE既4.4%?

定係篇文冇諗過要focus係呢啲牌子度?

回覆  irvingtin

問題係LG, sony, htc各佔幾多? 都少於ZTE既4.4%?

定係篇文冇諗過要focus係呢啲牌子度? ...
fanendor 發表於 2015-10-30 11:55

佢都只係排名, 我相信唔夠 4.4% 多過無 focus 係呢啲牌子度

佢都只係排名, 我相信唔夠 4.4% 多過無 focus 係呢啲牌子度
irvingtin 發表於 2015-10-30 12:16

明顯佢只是想講大陸牌子
連LG都冇提,orther 154M 加埋都多過大陸3大
篇野只想講印度/大陸市場,仲要唔是歐美分析師
冇乜好睇,btw亮點是moto -26.6%

irvingtin 發表於 2015-10-30 12:16

唔是排名,只是佢唔講

唔是排名,只是佢唔講
EVIS 發表於 2015-10-30 13:44

人地啲分析真係俾做生意嘅人睇..
唔係俾fans打飛機用...正常嚟講啲分析都唔會全部牌子講晒...而只係講頭嗰啲

我覺得似SONY LG HTC真係唔夠4.4%, 因為other 實在有太多,
淨係android 6.0 device    https://www.android.com/intl/en_hk/phones/
呢頁已經有acer, asus, kyocera, sony, htc lg 咁多冇提
仲有大陸n咁多個牌子, 日本Docomo, 印度 micromax, 就咁 search已經得到太多未聽過既牌子

人地啲分析真係俾做生意嘅人睇..
唔係俾fans打飛機用...正常嚟講啲分析都唔會全部牌子講晒...而只係講頭 ...
masseffect 發表於 2015-10-30 14:03

咁就要睇下個分析師黎自邊到,同講比邊d生意人聽啦
LG係印度有冇賣機? 我真是唔清楚

South Korea’s LG Electronics – the world’s third-largest handset vendor – today reported a 6 percent quarter-on-quarter increase in handset shipments, shipping 31.6 million units in the July to September period

Q3 LG 6% 31.6M篇野提都冇提過
正唔正常自己諗