負資產重現!!!! HTC Vive或無法在港使用

HTC Vive第二代開發者版本Pre與正式版推出相距極短,所以各位可以預Pre幾乎等同正式版。 啱啱官方放咗份說明書上網,怕且巴打想玩盡佢頗有難度,事關最大障礙唔係錢或者阿媽、老婆,係屋企環境呀!
要完美運行Vive Pre,戴好眼罩、拎好手掣之外,靈魂所在——兩個定位器仲要放得靚。說明書就詳細解釋何謂「靚位」:高過頭、朝下傾斜30°-45°、對角形成嘅遊戲範圍至少需達1.5m x 2m(5呎 x 6.5呎),而兩者相距不超過5m。另外,所有會引入外部光源或反光體,包括窗口、鏡等通通需要遮實;如果範圍內放咗任何傢俬請先搬開,寵物亦不得內進。過關失敗者唔使灰心(好似係),你可以揀返「Run Room Setup」,不過該模式下HTC預你坐定定或者棟篤企,玩某啲game可能效果欠佳。

http://www.hkgolden.com/articles ... =21128&catid=33

香港市場大極有限,應該對HTC冇咩影響。

冇咩影響= can't HTC

唔知會唔會support 跑步機呢

via HKEPC Reader for Android

住村屋夠大有av私人影院房就正

住村屋夠大有av私人影院房就正
tonychoi 發表於 2016-2-8 13:15

住村屋得ADSL, 高清AV無緣

人地 Wii, Sony, M$ 幾年前已經做到用一條 sensor bar 去做感應同定位, HTC 做乜仲咁落後要安裝定位器家?

睇黎香港人都唔可以Help This Company啦

人地 Wii, Sony, M$ 幾年前已經做到用一條 sensor bar 去做感應同定位, HTC 做乜仲咁落後要安裝定位器家? ...
indigo 發表於 2016-2-8 17:05

HTC 呢個SOLUTION 係VALVE開發嘅...
比用CAMERA 去做TRACKING好