美國國防部建議家用Windows 10係最安全

U.S. Department of Defense praises Windows 10's security, transition on track

明顯家用部PC個W10 OS係要自己比錢買, 唔係出公數, 否則國防部都唔會仲有好多PC係行緊XP, 年年要比巨額$才獲得MS既有限度支援!

"If you're using a computer at home and you're not on Windows 10, you're doing yourself an injustice — you ought to be moving to Windows 10."
-Terry Halvorsen, Pentagon CIO

windows 10方便美國監控國民,
大陸亦有"防毒軟件"
題外話, windows 10 個gui 係好用, 好用過windows 7,8

windows 10方便美國監控國民,
大陸亦有"防毒軟件"
題外話, windows 10 個gui 係好用, 好用過windows 7,8 ...
twaiho2003 發表於 2016-4-17 11:09

年度更新又執多次ui,暈

WIN10 好多奇奇怪怪既問題...

明顯家用部PC個W10 OS係要自己比錢買, 唔係出公數, 否則國防部都唔會仲有好多PC係行緊XP, 年年要比巨額$ ...
wild 發表於 2016-4-17 09:21

年度最有趣科技笑話?

Xbox1 : 監控.
美國要求解ios, apple 不合作,之後又請以國又話解到  : 間接引証ios 不安全.
美國國防建議用Win10 : 又間接為MS 宣傳.

官商勾結

明顯家用部PC個W10 OS係要自己比錢買, 唔係出公數, 否則國防部都唔會仲有好多PC係行緊XP, 年年要比巨額$ ...
wild 發表於 2016-4-17 09:21

好耐之前, 已經有人講過,
唔上網、唔插手指 ... 或者唔插電, 係最安全

年度更新又執多次ui,暈
044003 發表於 2016-4-17 11:16

tablet個start screen執好佢好正常,tablet mode家陣個start screen的確唔夠好

美國國防部應該建議家用mac os係最安全
因為自己都解唔到, 要請apple解