今日你中左未 首批 iPhone 7 Plus 出現奇怪電流聲 ............

iPhone 7/7 Plus 已經正式開賣了幾天,相信有不少用家正在開心使用中,不過國外和台灣有不少用家在使用一段時間後,都發現 iPhone 7 Plus 在充電或使用時出現奇怪的電流聲,令人相當不安。

在台灣 PTT 討論區上,有網民剛收到新的 128GB iPhone 7 Plus,但開機後發現手機運作及充電時,背面靠近鏡頭的地方會有類似傳統硬碟讀取的不規則雜聲,之後與官方客服連絡後,確定了這是正常品不會出現的問題,因此決定辦理退貨。之後有不少網民回應表示他們的 iPhone 7 Plus 都出現同樣問題,而 iPhone 7 就沒有,其中一名網民更拍攝了 iPhone 7 Plus 發出奇怪聲音時的影片,電流聲相當明顯,另一名網民更表示:「真的超大聲,快爆了吧@@」,相當令人不安。

除了台灣之外,外國也有不少用家出現同樣問題,而且不但 iPhone 7 Plus,連 iPhone 7 也有同樣問題,他們認為聲音的來源有很大機會源自電流雜訊,而電流雜訊以往大多出現在設計不好的電子零件上,所以令人擔心 iPhone 7 Plus 的電路板設計是否出現問題。外國的用家致電 Apple Care 查詢後,Apple 表示是手機出現問題,可馬上到 Apple Store 換機。

https://youtu.be/HWE1IY9i86w

來源 : http://www.e-zone.com.hk/channelnews.php?id=18293

之前APPLE佢地自己都認左話部機加左雙鏡頭, 又加左唔知乜  TAPTIC 所以多左noise,
又話咩要取消3.5mm  來解決!
好多FAN 屎都大鑽取消 3.5mm決定嫁

之前APPLE佢地自己都認左話部機加左雙鏡頭, 又加左唔知乜  TAPTIC 所以多左noise,
又話咩要取消 ...
azothterry 發表於 2016-9-18 23:04

多noise ?
直頭DEL 埋喇叭米冇事LOR

聽筒都唔要 只用藍牙耳機…

多noise ?
直頭DEL 埋喇叭米冇事LOR
lung510 發表於 2016-9-19 11:00

D noise唔似係喇叭出, 而係電子零件出

D noise唔似係喇叭出, 而係電子零件出
KinChungE 發表於 2016-9-19 14:00

好似display card full load 既高頻?

好似display card full load 既高頻?
lung510 發表於 2016-9-19 14:01

bingo
火牛都會

如果貼去iPhone版
應該會有成班果粉跳出解釋個問題
其一,肯定唔關蘋果事,一定係用家問題

香港無14日退機服務,明出問題都要比佢硬屈部LL機
只好希望自己唔好咁唔好彩抽中

學***咁全部回收

睇下邊個回收得多d

bingo
火牛都會