[圖片] 鳥巢‧北京‧水立方

一月中出 trip 去北京開會
本來 weather forecast 話會落雪
但係去到就反而係一月份最 "和暖" o既o個幾日, 好彩 ~ :P
開完會 2pm 到鳥巢, 當日仲有少少藍天 (都有少少煙霞, 但係似黃昏咁, 睇下面相你就會明)
而 next day 就勁灰勁煙霞, 好彩 x 2 ~ ^^

#1 ... 到時都仲有o的藍天

#2 ... 低炒

#3 ... 鳥巢內部做冰雪嘉年華, 好多冰上玩意玩 ... (其實我有o的失望, 我想見到o既係 original o既鳥巢)

#4 ... 有車軚滑冰 (將其中一面低座觀眾台拆o左)

#5 ... 鳥巢旁仲有人工滑雪, 個架有十米高一百米長

#6 ... 四維都係小鳥巢 ... 小街燈

#7 ... 影到真係黃昏

#8 ... 正正經經o既鳥巢 ~ :P

#9 ... 行過對面o既水立方, 未入夜, 未開燈 ... 影住 magic 先 ~ XD

#10 ... 奧林匹克公園, 咁o岩有個賣風箏o既阿叔行過 ... (捕o左佢 5 min, 好凍 ~ :X)

#11 ... 個公園其實都幾靚

#12 ... 行到腳軟, 日落了

#13 ... 鳥巢 @ night ... 食完飯, 一條友行番去再影 ... 入晚後仲凍

#14 ... 入夜後o既水立方, 靚過 daytime 十條街

#15 ... 當然少唔過入夜後o既水立方例影 ~ 呵

*** 謝點閱 ***

very good
nice picture

好正呀
thx share ^^

ac兄一貫水準~

very good
nice picture
SamSo 發表於 2010-1-30 18:07

thx thx

好正呀
thx share ^^
free3sky 發表於 2010-1-30 23:39

多謝晒

ac兄一貫水準~
cybersam 發表於 2010-1-30 23:49

嗚 ~ 即係冇進步 ~ 呵呵呵

唔錯!
不過好似張張都咁暗...只係睇到個外型...

回復 1# ac520

大多很美,
    不過那句www.....com在相的上邊和正中真係大煞風景.
    尾的在上下角就撥亂反正, 好多了, 既然係不同位置出現, 樓主是否有意抑或...

一月中我都去左北京出trip 但係我冇去玩,剩係影左幾張cctv新大樓
我好鍾意北京既溫度,好涼爽~