藍天白雲, 大澳行 Part 1 (菲林)

真係好難得有一日個天咁藍, 另外仲有一筒未曬

器材: NIKON FE + AF 35MM F/2 + KENKO 35MM CPL
FUJI COLOR ISO 200

今次真係要向 kcstudiohk 講聲多謝, 我今次去青衣城一樓個間. 佢仲幫我TUNE埋.

好有舊相feel,下次試下用菲林影下d現代科技[例如iphone]個效果出黎應該會幾特別

好有舊相feel,下次試下用菲林影下d現代科技[例如iphone]個效果出黎應該會幾特別 ...
alexL 發表於 2010-5-9 13:30

影菲林真係好正.

反正唔多晒相, 下次影 slide 啦~

kcstudiohk 發表於 2010-5-10 12:34

你係第二個人叫我影slide, 我今個月去旅行會試下, 咁師姐我想咪邊度沖slide會正d.

kcstudiohk 發表於 2010-5-10 12:34

放毒
slide 去邊到都係交返中環/太古 o個2 3間 沖多

回復 6#

無錯~~ 就算你去一般個 D 沖晒店沖 slide
佢地都係會送返去 D lab 到沖

--
不過就咁既...
未影過 slide ...就咁勇出國影相用 slide ...
我怕你沖完出來會喊

回復  迷

無錯~~ 就算你去一般個 D 沖晒店沖 slide
佢地都係會送返去 D lab 到沖 ...
kcstudiohk 發表於 2010-5-10 16:32

師姐你鐘意點睇slide?  會用loupe +燈箱睇slide 嗎?

andy 兄你 千其唔好睇過人地拎135 slide projector 去放相睇呀   有種你就去試!!

因為.......

會終極中Slide毒的

loupe + 燈箱~~
我都想買部 projector .. 不過 120 的好很貴..

loupe + 燈箱~~
我都想買部 projector .. 不過 120 的好很貴..
kcstudiohk 發表於 2010-5-10 16:45

係.. 所以我都只講135 projector 了.. 起馬叫二手好彩幾舊水有部