[圖片] 三訪機場之QEWI人像

一星期去左三次機場, 第一次中女, 第二次張學友演唱會, 今次影會又咁啱安排去機場影, 滯哂

個囡囡..............麻麻地
謝謝01哥分享

add左佢facebook都未搵過佢影相

個囡囡..............麻麻地
謝謝01哥分享
RoyKwan 發表於 2012-5-29 23:39

同意

D膚色好怪

成輯相都幾好,唯獨_DSC1359.jpg,因為後面的窗花貫穿model個頭,道理有如頭頂生樹一樣,_DSC1652.jpg,識得運光,用側光勾起長髮既質感,唔錯

成輯相都幾好,唯獨_DSC1359.jpg,因為後面的窗花貫穿model個頭,道理有如頭頂生樹一樣,_DSC1652.jpg,識 ...
人中之龍 發表於 2012-5-30 14:56

原來咁解
小弟想請教下影人像還有甚麼怪野要避忌?

原來咁解
小弟想請教下影人像還有甚麼怪野要避忌?
CHK 發表於 2012-5-30 04:21 PM

有好多,例如花面貓,頭頂生樹,裁位太盡太鬆都唔得,頂光唔好影...etc.,我都交左唔少學費,亦一言難盡,影多D睇多D自然學到野

回復 4# ivanng213

師兄仍執著於膚色.....當你一郁白平衡, 便沒有實際膚色可言, 呢輯相我郁了白平衡偏黃色, 如果用番自動白平衡:

成輯相都幾好,唯獨_DSC1359.jpg,因為後面的窗花貫穿model個頭,道理有如頭頂生樹一樣,_DSC1652.jpg,識 ...
人中之龍 發表於 2012-5-30 14:56

多謝龍兄, 現場都發現呢個問題, 見咁多師兄又唔出聲, 個囡囡又矮, 都改善唔到, 出黎效果唔係太突兀, 算啦, 另一張太礙眼, 我都後製改善中

多謝龍兄, 現場都發現呢個問題, 見咁多師兄又唔出聲, 個囡囡又矮, 都改善唔到, 出黎效果唔係太突兀, 算啦 ...
chiushing01 發表於 2012-5-30 22:07

嘩,原來個效果差咁多