大阪遊記[二]

HEP FIVE摩天輪...

Flickr 上 Leo_SinIMG_1638_1

今次真係黎夜景啦...係梅田既空中庭園展望台望番大阪...
真係一個幾吸引既城市...

Flickr 上 Leo_SinIMG_1662_1

繼續夜景

Flickr 上 Leo_SinIMG_1666_1

再黎多一張...

Flickr 上 Leo_SinIMG_1670_1

道頓堀...大阪指定影相地方...當日係星期六...心齋橋多人到不得了...就好似去左旺角咁...

Flickr 上 Leo_SinIMG_1725_1

[食物篇]
燒和牛...比香港一般韓燒貴...但質素好得多...

Flickr 上 Leo_SinIMG_1236_1

黑門市場內的燒帶子...新鮮多汁...

Flickr 上 Leo_SinIMG_1299_1

不得不題魚生...鮮甜無比...一食難忘...

Flickr 上 Leo_SinIMG_1678_1

一間位於心斎橋橫街的大阪麦風拉麵店...濃厚豬骨湯拉麵好食到不得了...

Flickr 上 Leo_SinIMG_1499_1

食番個日本街頭炒麵...都算係好食...

Flickr 上 Leo_SinIMG_1604_1

回程LU...一樣過一條馬路上飛機...
[題外話: PEACH係大阪對行李既要求捉得好嚴格...上機前會不停有磅去計重...過重就強制寄倉...)

Flickr 上 Leo_SinIMG_1749_1

比起東京或一D著名海港, 大阪食壽司唔算十分出色... @@

有無食當地出名既雞泡魚呢師兄?

燒和牛同 "香港一般韓燒" 比同然無得比 要比都比靚少少既燒韓牛

比起東京或一D著名海港, 大阪食壽司唔算十分出色... @@

有無食當地出名既雞泡魚呢師兄?

燒和牛同 "香港一 ...
raisin 發表於 2014-7-1 03:23
未去過東京
我講燒牛同韓燒比係價錢
河豚想試...但個fd話唔制搞到無試到...

(由 HKEPC Android 手機版 發出)

多麼令我懷念的地方,我早兩年有去到,我亦有去空中花園,我覺得色溫藍少少會比較好看

大阪

師兄無去京都 ?

帶子好正

回覆 5# andywinky
我用自動白平衡就算啦
望落啲色都算正常

回覆 6# lennon
無呀...諗住下次再去京都或者和歌山又或者北海度...