隨便分享的snapshot

當拍攝成為習慣,在生活的很多時候,你都會拍攝,然後就會儲下一大堆snapshot

當遇上失意或唔如意時,我總會望向心中一點光明。
在大部人眼中,或稱之為信念,而我,則稱佢為信仰。

我叫呢舊做獅子雲,Lion Cloud,子山個朋友。

路,一直走下去。

這個城市,每日在建設。
人在社會,便成了建設的齒輪。
生活在這裡,真讓人容易疲憊。

於台中,搭高鐵返台北,候車月台上。

很美。

冬天時想念夏天,夏天時想念冬天
有epching試過嗎?

波音777外的夜空。

Facebook Page|Dorason Photography
http://www.facebook.com/dorasonhk

有時D景平平無奇, 又或者係D見到唔會特登影低既景, 但師兄用既光線 (曝光) 同構圖得宜, 變成好好睇既相

隨便 回個 .

great eye!

近日難得一見既佳作~

當拍攝成為習慣,在生活的很多時候,你都會拍攝,然後就會儲下一大堆snapshot

當遇上失意或唔如 ...
doraemon123 發表於 2015-1-28 00:52

波音777外的夜空, 點影架?

great eye!
inzite 發表於 2015-1-31 12:52
近日難得一見既佳作~
新遺失戰艦 發表於 2015-2-1 03:03

多謝大師同版主
小弟都係睇inzite大師啲相長大的
波音777外的夜空, 點影架?
lancelotchau 發表於 2015-2-3 11:45

飛機果幅,將部機貼住窗,再用件外套遮住,防止機內燈光反射~

多謝大師同版主
小弟都係睇inzite大師啲相長大的

飛機果幅,將部機貼住窗,再用件外套遮住, ...
doraemon123 發表於 2015-2-5 23:57

shutter speed 大約多少?  星星有小小星軌.

正拍, 有性格

回覆 8# lancelotchau
那些其實是手震帶來的「星軌」
2s ISO3200 F/2.0
回覆 9# chiushing01
多謝01大師