[圖片] 又除夕尖咀試影煙花

今次有拎定腳架
但無拎快門線同黑卡
要用電話 IR App + 銀行簿仔 (急中生智 )

ching 係咩位影?

ching 係咩位影?
pingaaa 發表於 2016-1-2 04:32

似係文化中心

ching 係咩位影?
pingaaa 發表於 2016-1-2 04:32

無錯, 文化中心個排樓梯

無錯, 文化中心個排樓梯
oliver.lam 發表於 2016-1-4 12:51

請問師兄,正式放煙花時,樓梯上既人係咪會企晒起身?
我上次國慶日去霸位影煙花,本來有諗過坐樓梯等,不過驚正式放煙花時得我一個企起身會遮住後面d人,如果人人企的話就冇所謂。

捕捉得唔錯

請問師兄,正式放煙花時,樓梯上既人係咪會企晒起身?
我上次國慶日去霸位影煙花,本來有諗過坐樓梯等 ...
EOS5 發表於 2016-1-6 21:21

我企樓梯最上, 腳架開到盡都係岩岩好 (1.7M 高)
前面d人企定定都還好...一舉起電話/棒棒就出事...所以有幾張相都入曬鏡
最好就有枝高d既腳架 / 企最左最右最前既位

我企樓梯最上, 腳架開到盡都係岩岩好 (1.7M 高)
前面d人企定定都還好...一舉起電話/棒棒就出事...所以有 ...
oliver.lam 發表於 2016-1-7 12:30

冇辦法啦,近年我都好怕去睇show睇節日慶典,假如你同我一樣都係普通身高,唔係190cm的話,基本上好多時都係睇手機、睇平板,想舒舒服服睇都唔得,己所不欲、勿施於人,所以我唔會將相機/手機抬高於頭頂以上,無謂遮住後面,最後變成大家乜都睇唔到....

冇辦法啦,近年我都好怕去睇show睇節日慶典,假如你同我一樣都係普通身高,唔係190cm的話,基本上好多時都 ...
EOS5 發表於 2016-1-7 17:59

所以我見下面/中間有位都唔落去, 企山頂最穩陣

今次有拎定腳架
但無拎快門線同黑卡
要用電話 IR App + 銀行簿仔 (急中生智 ) ...
oliver.lam 發表於 2016-1-2 03:42

師兄個IR app係咩???