[圖片] 帶住細機去旅行

喜歡去旅行的人, 通常都喜歡拍照, 我也一樣, 為了把美景留住, 背包裡總有三幾支鏡頭. 可是年紀漸大, 氣力與腳力都變差了, 所以近年都只帶小相機出遊, 放低一點要求, 換來一點輕鬆.

G10

E-P2

GX1

X100

X-E1

E-M1

X30

A7M2

LX100

正拍

A7 x100 xe1亂入,都唔係細底。btw 正

正...好多靚相......同.........好多相機...

A7 x100 xe1亂入,都唔係細底。btw 正
killuakam 發表於 2016-6-5 23:23

係喎,其實我係想講細機

via HKEPC Reader for Android

係喎,其實我係想講細機  

mail4kawai 發表於 2016-6-6 00:03

其實細底都沒錯, 因為35mm film以前都係叫開 郵票仔.

正...好多靚相......同.........好多相機...
wingkps2 發表於 2016-6-5 23:44

都唔係多,通常情況下我響同一時段只會有一至兩部機,唔玩嘅會賣走,就好似而家咁我只剩低一部Pen F.

其實細底都沒錯, 因為35mm film以前都係叫開 郵票仔.
calvin83 發表於 2016-6-6 00:05

但係自從Full Frame呢個名稱出現左之後,細過FF就已經係小底了。

但係自從Full Frame呢個名稱出現左之後,細過FF就已經係小底了。  

via HKEPC Reader for Andro ...
mail4kawai 發表於 2016-6-6 00:10

Full Frame好似係出左數碼機先流行.

以前菲林年代, 35mm都係small format,  對下half-frame,  上面仲有medium format同large format.

Full Frame好似係出左數碼機先流行.

以前菲林年代, 35mm都係small format,  對下half-frame,  上面仲有me ...
calvin83 發表於 2016-6-6 00:27

證明某廠商嘅Marketing係幾咁成功,Be a Full Framer Now!