點解咁搞笑?4x Mbit仲順過1xMbit

有個m2ts file,係某d detect唔到個file d聲既player度,可以好順咁播
(Media Player Classic_homecinema播就有聲有畫,23fps變16-20fps )
另一個耳分高下既ts file(download既),窒到得番4fps

搞到我都唔知買唔買野收hd好,萬一部機唔夠力=哂錢

原帖由 suppose 於 2009-3-7 21:05 發表
有個m2ts file,係某d detect唔到個file d聲既player度,可以好順咁播
(Media Player Classic_homecinema播就有聲有畫,23fps變16-20fps )
另一個耳分高下既ts file(download既),窒到得番4fps

搞到我都唔知買唔買野收hd好,萬一部機唔夠力=哂錢

硬解咪得lo

原帖由 nikkotsoi 於 2009-3-7 21:19 發表

硬解咪得lo

Intel(R) G33/G31 Express Chipset Family
好似無

有時單一file的高清檔, 要選擇合適的分離器同解碼器, 否則隨時窒到飛起。

原帖由 suppose 於 2009-3-7 21:24 發表

Intel(R) G33/G31 Express Chipset Family
好似無

咩cpu?
加張顯卡is ok

原帖由 nikkotsoi 於 2009-3-7 21:31 發表

咩cpu?
加張顯卡is ok

Intel(R) Pentium(R) Dual  CPU  E2180  @ 2.00GHz

原帖由 peterma 於 2009-3-7 21:30 發表
有時單一file的高清檔, 要選擇合適的分離器同解碼器, 否則隨時窒到飛起。

disable左個haali video renderer即刻順哂