好後悔電腦節冇買到機頂盒

大把選擇啦,除非你諗住要買o個d $7xx 既盒o者!

比$999不如去ssp正x 買mtv 3000--$1650 送hdmi~

原帖由 黑貓 於 2009-8-26 16:08 發表
$999都冇買到
現在外面o記 同vdigi賣過千
.............................
現在想買仲有冇平d?

VDIGI 有部$990, 尋晚喺好來嗚間CMK見到, 冇面板果款

相信要買STB 已買左, 換電視一定買 iDTV , 唔明有 d STB 仲要賣過千

原帖由 LKee 於 2009-8-26 16:32 發表
相信要買STB 已買左, 換電視一定買 iDTV , 唔明有 d STB 仲要賣過千

STB 的角色已經轉變,而家係買黎當錄影機用

原帖由 transient88 於 2009-8-26 16:35 發表

STB 的角色已經轉變,而家係買黎當錄影機用

同意, 但都唔使賣過千

試下揾 R4
即係8仔Vdxgx果批貨黎
功能9成似
應該8舊水

又或者teledxvice,直錄TS file
不過我樹呢架機收唔到

原帖由 LKee 於 2009-8-26 16:45 發表

同意, 但都唔使賣過千

同意, 所以而家最好賣既可能係$7xx-9xx果d舊model......
甚麼雙tuner,互動功能,有幾多真係有用(都係比d影音玩家過下癮~~),
而家上網咩都有洗鬼錄咩, 錄左都冇咁多時間睇啦!
係有批仲用緊舊電視既ching入手 (包括小弟 )

新一批idtv已經有埋錄影功能, 插usb就錄得,
stb呢d始終係過渡期既產物, 唔值得投資太多落去.....

回覆 2# 的帖子

原帖由 細RAM 於 2009-8-26 17:03 發表

同意, 所以而家最好賣既可能係$7xx-9xx果d舊model......
甚麼雙tuner,互動功能,有幾多真係有用(都係比d影音玩家過下癮~~),
而家上網咩都有洗鬼錄咩, 錄左都冇咁 ...

你說大牌子定細?
我知olevia有,但唔追求畫質的話都考慮得過
如果唔係都係算罷啦