請問有冇長既色差線?

想問問, 有冇7-8M長既色差線呢?
同埋有冇1開2既分插? 只係1開2就夠,  唔洗要選邊個OUT個隻..

1開2好少有, 通常唔止1開2咁少, 會再開多幾個output
同埋唔可以只靠分插, 要插火牛
因為如果唔係, 分完電壓弱左, 會令畫面明顯變暗, 甚至冇野睇

1開2好少有, 通常唔止1開2咁少, 會再開多幾個output
同埋唔可以只靠分插, 要插火牛
因為如果唔係, 分完電壓 ...
KinChungE 發表於 2010-5-7 18:15

咁會唔會有咁長既線買呢?
另外我應該唔會同時間開2部TV黎睇的,即係只係是但用一部睇咁,...
同埋如果條線咁長,影響會唔會好大?

咁會唔會有咁長既線買呢?
另外我應該唔會同時間開2部TV黎睇的,即係只係是但用一部睇咁,...
同埋如 ...
HKZO 發表於 2010-5-7 18:28

1. 長線當然有
2. 你熄左部TV, 唔代表冇訊號傳俾部TV, 一樣會分薄左D訊號

1. 長線當然有
2. 你熄左部TV, 唔代表冇訊號傳俾部TV, 一樣會分薄左D訊號
KinChungE 發表於 2010-5-7 18:32

明白,如果咁講,我唔止買多一組8M既線, 要買多一組超短線, 用黎俾機頂盒出俾部分插用,
即係買一長一短色差, 再加部色差一開幾既機,要有火牛,就OK了, 明天出SSP找下先

去鴨記找找,如果沒現成就買線再買頭自己裝一條,不太難的事.

鴨記大把~ 有平有貴. 要幾長都得~
上次我買15米 有一間唔洗$100,質素當然沒咁好~
貴既就......

分插色差上次我搵得2種,好似係4定5入,2出
$300元度.

但你可能仲要買AV線,因色差只傳畫沒聲音~

去鴨記找找,如果沒現成就買線再買頭自己裝一條,不太難的事.
yuer710 發表於 2010-5-7 20:58

散買個D線係唔係比較貴? 同埋應該買咩型號既線呢?
唔記得左可以自己買線整....但一之過買5條8M既線..應該都好甘人...

鴨記大把~ 有平有貴. 要幾長都得~
上次我買15米 有一間唔洗$100,質素當然沒咁好~
貴既就......

分插色差 ...
room1702 發表於 2010-5-7 22:58

我都記起,有幾間D線掛晒係到..但應該俾自己買線整冇咁好..... 明天出去睇下價錢先,
但冇啦啦又諗起... 好似有D無線接收,同發射買... 好似幾岩我用.... 唔知道有冇出色差版或者HDMI版..

出去換到8M既HDMI線... 可以唔洗用5條線了..又唔洗加多部機1開2,
衣家個問題係, 8仔個搖控接收,唔知道有冇計,拉條線出黎,做第2點既接收呢....