傑科HD12高清機頂盒保修問題

有個問題想問下,今年1月系最好電器買了一部傑科HD12高清機頂盒,依家HDMI介面壞了,色差線可以用,應該點樣保修?系唔系直接去最好電器?佢地又會點樣幫我保修?當場換一台機給我,定系放低,修好再通知我?

以我上次去的經驗,有壞的,一定要放低,修好後再通知.

回復 2# allen2007

但系我應該去最好電器還是冠致?

回復  allen2007

甘我先问问深圳杰科,如果唔得就去香港,但系我应该去最好电器还是冠致? ...
bapc2008 發表於 2010-5-8 11:50

去冠致維修,最好电器唔會幫你維修.
你可先致電冠致,問一下維修問題,先決定可否用快遞送修及取回.

梗係去代理啦

回復 5# 鴨仔

已经联系深圳杰科公司,回复不能在深圳保修,因为深圳有生产线,但系无维修配件,HD12销往香港的,本地无销售,所以保修要到香港总代理。再打电话到香港冠致,不支持快递或邮递,必须亲自带上收据及机器到新界荃湾总部维修,放低机器维修等通知。好麻烦,如果几百蚊的机要去两次香港才保修,情愿不要了。车费时间及签证等因素。来回跑两次!

回復  鴨仔

已经联系深圳杰科公司,回复不能在深圳保修,因为深圳有生产线,但系无维修配件,HD12销 ...
bapc2008 發表於 2010-5-12 09:28

,呢D代理真係不知所謂,連快遞比佢都唔得
bapc2008兄,下次買機時要注意一下保修問題!

回復 7# allen2007

發覺HDMI介面好容易壞!我的HD12就壞咗,用色差正常!