邊個電視軟件可以錄到較細又高質素??

本身用緊TOTAL MEDIA,今晚一錄,開"高畫質"一睇150GB 只係錄到50分鐘....... 有無其他選擇. thanks

本身用緊TOTAL MEDIA,今晚一錄,開"高畫質"一睇150GB 只係錄到50分鐘....... 有無其他選擇. thanks ...
soarthroat 發表於 2012-5-19 21:31

CHING唔怕麻煩可以將錄影嘅電視節目轉720P播放

本身用緊TOTAL MEDIA,今晚一錄,開"高畫質"一睇150GB 只係錄到50分鐘....... 有無其他選擇. thanks ...
soarthroat 發表於 2012-5-19 21:31

我 dvb viewer 55min 12g 錄 hd jade

回復 3# QAFHK

我 WMC 錄 HDJ 28min 3G都唔駛, 好似差咁遠嘅?

要一路錄一路壓就不是軟體可以搞到的了,除非硬件壓縮,即電視接收卡加壓縮功能。

話時話,我用DVB Viewer錄高清台都係5.xG一小時,刪完廣告都係3.XG未到4G噃。

要一路錄一路壓就不是軟體可以搞到的了,除非硬件壓縮,即電視接收卡加壓縮功能。

話時話,我用DVB Viewer ...
momo4321 發表於 2012-5-21 12:12

師兄你錄的電視節目會不會轉檔?

師兄你錄的電視節目會不會轉檔?
AL131 發表於 2012-5-21 17:57

會,唔轉頂唔順,錄就全錄高清台,高清拍攝的用1080P,不是高清拍的用720P。