訂左團購DBC收音機

今日到期,兩部平均每部$139
http://www.groupon.hk/deals/_sho ... 150&a=715828031

真係抵!!!! 不過呢, 人地賣得貴時D人就話收音機唔值呢個價, 減價就話人地唔掂要散貨...

真係抵!!!! 不過呢, 人地賣得貴時D人就話收音機唔值呢個價, 減價就話人地唔掂要散貨... ...
dicklui 發表於 2012-5-29 11:25

呢個價真係好合理,幾佰蚊部收音機就貴左D!始終唔係hifi

其實有無諗過點解要比幾百蚊買收音機仲要得單喇叭? 數碼電台唔係標榜靚聲? 聽單聲道係復古?

其實有無諗過點解要比幾百蚊買收音機仲要得單喇叭? 數碼電台唔係標榜靚聲? 聽單聲道係復古? ...
profitman 發表於 2012-5-29 21:16

倒返轉, 有無諗過幾十蚊買到咩收音機? 有PLL, RDS, LCD顯示, preset電台, 立體聲輸出? 剩係FM stereo既機, 你去鴨寮街望下, 插headphone大陸做都要一舊水啦. 所有野都有成本, 做人要厚道.
又, 你expect兩個痴埋一齊既喇叭比到幾多立體聲效果比你?
數碼電台bitrate咁低, D聲差過FM係抵死既.

倒返轉, 有無諗過幾十蚊買到咩收音機? 有PLL, RDS, LCD顯示, preset電台, 立體聲輸出? 剩係FM stereo既機 ...
dicklui 發表於 2012-5-29 22:12

http://www.price.com.hk/product.php?p=123410

你睇下求其執部 mini hifi 乜都有都唔洗$500, 咁單喇叭數碼收音機仲唔係貴?

你睇下求其執部 mini hifi 乜都有都唔洗$500, 咁單喇叭數碼收音機仲唔係貴? ...
profitman 發表於 2012-5-29 22:20

乜都有, 就係無dab+
當年iDTV同非iDTV都爭成千蚊啦, 兩部咪又係電視, 一樣有畫面?
其實好簡單, 嫌貴就唔買, 又唔係靠DAB+開飯.
就好似當年數碼電視機頂盒咁, 嫌千幾蚊貴, 咪等三五年囉, 依家無要求既2XX ACL都有.

其實好簡單, 嫌貴就唔買, 又唔係靠DAB+開飯.
就好似當年數碼電視機頂盒咁, ...
dicklui 發表於 2012-5-29 22:28

係呀, 所以我咪無買囉, 我本身有now , 又可上網聽, 講真又唔係真係好聽得咁緊要, 唔聽唔得. 你覺得抵咪買多幾部囉

係呀, 所以我咪無買囉, 我本身有now , 又可上網聽, 講真又唔係真係好聽得咁緊要, 唔聽唔得. 你覺得抵咪買 ...
profitman 發表於 2012-5-29 22:32

已經訂左

當年iDTV同非iDTV都爭成千蚊啦, 兩部咪又係電視, 一樣有畫面?
其實好簡 ...
dicklui 發表於 2012-5-29 22:28

題外..我成日覺得ACL 呢間野古古怪怪咁