請問有冇師兄用過Topsmart DAB-82R呢隻數碼收音機?質素如何?

用左DBC部DB-348一個星期,愈來愈頂佢D聲唔順,真係幾差o下 (尤其是播音樂時候)..... 想試試第隻牌子,頭先o係某團購網見到有隻未見過牌子做團購,叫Topsmart,賣$269,心思思想試o下,但Google過似乎冇乜人討論呢隻牌子,驚仲衰過DBC,請問有冇師兄用緊?覺得如何?

這部收音機另一貼牌機 all like CDAB82R/SUPER DS-288 在ASK 直銷有得試的自己去試吓

這部收音機另一貼牌機 all like CDAB82R/SUPER DS-288 在ASK 直銷有得試的自己去試吓 ...
KEPCH 發表於 2012-5-31 21:28

原來係OEM貼牌機,等我去親身試過先,多謝師兄~

這部收音機另一貼牌機 all like CDAB82R/SUPER DS-288 在ASK 直銷有得試的自己去試吓 ...
KEPCH 發表於 2012-5-31 21:28

all like CDAB82R [支援英文電台名稱顯示], 是否無中文顯示??

部DB-348用乾電時好聲一點。用插蘇時内里空洞下盤太輕有諧震,可以试填塞一些有重量的減震物料入電池位(但要非導電物料)。老實講, 對這種MONO機仔有靚聲期望是有點不切實際的。可以试由HEADPHONE 位連接入 AV AMP,MINI-HIFI, 或有源2.1電腦SPEAKER SET, or even 入 TV 個AUDIO IN。

all like CDAB82R [支援英文電台名稱顯示], 是否無中文顯示??
cheetah 發表於 2012-5-31 22:07

通常可出中文會寫支援中文顯示,[支援英文電台名稱顯示]=出英文

原來係OEM貼牌機,等我去親身試過先,多謝師兄~
eric411 發表於 2012-5-31 21:56

團購都要$2XX 直銷可以試吓玩吓至買又係$2XX 團購有咩著數周圍格過價先好買宜家D團購搵笨......

點解咁多制架??

團購都要$2XX 直銷可以試吓玩吓至買又係$2XX 團購有咩著數周圍格過價先好買宜家D團購搵笨...... ...
KEPCH 發表於 2012-6-2 18:14

今日去始創中心ASK showroom搵唔到呢隻收音機,聽朋友講鴨寮街有同款all like賣,過兩日去望望先。

部DB-348用乾電時好聲一點。用插蘇時内里空洞下盤太輕有諧震,可以试填塞一些有重量的減震物料入電池位(但 ...
cheetah 發表於 2012-5-31 22:38

但係我試過山進(唔記得英文點串)機仔細細,但D聲靚得多,可惜價錢實在太貴,入門機都要$7xx~$8xx,買唔落手。