請問除EIGHT外,有邊隻高清機頂盒有埋數碼聲音廣播DAB+?

我只係知道Eight 嘅HDR1 同埋HDR500 有連埋DAB+。請問有無其他型號/牌子都有類似嘅功能呢?

http://www.ei8ht.hk/product-detail.php?id=78
HDR1 $899~1299

http://www.ei8ht.hk/product-detail.php?id=90
HDR500 $2480~2980

據我了解,HDR1 只有一個調解器;HDR500 則有兩個調解器可以同時錄2個台,而且仲可以錄數碼電台嘅節目。
但係HDR500 值唔值$2500+ 咁貴呢?

謝謝。

但係要開TV 黎聽收音機嘛?

我諗就應該要啦,睇佢個說明書都係要用電視畫面嚟揀電台。
唔知可唔可以另接speaker。

唔知可唔可以另接speaker。 ...
Fanolian 發表於 2012-7-17 16:05

如果係咁真係好唔方便,唔符合能源效益...
寧願另外買個DAB+收音機

如果係咁真係好唔方便,唔符合能源效益...
寧願另外買個DAB+收音機
bigandy04 發表於 2012-7-17 16:11

係囉,..又DAB電台好似有野睇架..咁係唔係用返TV黎睇?

二線電視牌子如果加埋dab+收音機功能,聽收音機時可以自由開關屏幕,肯定有賣點,成本也不會太高

二線電視牌子如果加埋dab+收音機功能,聽收音機時可以自由開關屏幕,肯定有賣點,成本也不會太高 ...
frankfrank 發表於 2012-7-17 23:32

這個是沒有市場的,電視機是固定,收音機可以隨時移動

唔知可唔可以另接speaker。 ...
Fanolian 發表於 2012-7-17 16:05

我今日入咗HDR1,$899
部機唔可以直接去speaker,一定要去AMP先至得
不過估唔到部野真係幾好玩,D效果仲有D水準
又FM廣播又有數碼廣播又有網上電台連天氣報告都有$899... OK LA
我之前用TEAC HD-B800,$1350咩都冇..........

我今日入咗HDR1,$899
部機唔可以直接去speaker,一定要去AMP先至得
不過估唔到部野真係幾好玩,D效果仲有D ...
ckman0302 發表於 2012-7-20 22:33

畫面有乜野睇..可唔可以貼圖