新聞話dbc一個月內會執粒

鄭經翰話股東未能達成和解,沒辦法注資五千萬,一個月內會執粒

估唔到大班再搵唔到人入股

估唔到大班再搵唔到人入股
正宗球迷 發表於 2012-8-3 20:45

唔係,大班話係王楚標唔肯賣自己 d 股份出黎,又唔肯比大班注資,想整瓜 DBC 再用低價問政府執返黎做

我寧願比大班洗腦都唔願王楚標同我洗

當初引入王楚標呢條大陸佬已經注定有今日,根本係大陸有心落條釘入去DBC,有咩唔順眼就整死個台。

當初引入王楚標呢條大陸佬已經注定有今日,根本係大陸有心落條釘入去DBC,有咩唔順眼就整死個台。 ...
EOS5 發表於 2012-8-3 22:01

佢冇理由唔知黃生係咁o既人

鄭經翰:數碼電台料倒閉
Send俾朋友
列印
調整字體︰大 中 小

數碼廣播電台長鄭經翰說,由於多位大股東都不肯注資,預料電台會在一個月內倒閉。

鄭經翰說,他與兩位股東何國輝和夏佳理曾經要求李國寶、李國章、黃子欣、黃楚標等大股東注資,但都被拒絕。他表示預留一千萬元,作為約一百名員工的遣散費。

(即時新聞)

由於是股份制,某一主要股東吾想繼續,係有權要求清盤,理由是避免負上任何Liability責任, 是普遍和合法的做法

大班要交代點解最初找那一個股東一起去經營, 那位股東係邊一位人士推薦入董事局先, 最初內裏有沒有先決條件先, 而不是只話又方不是,讓市民知道整件事的由來

DBC本身亦有自己極爭議問題,如80後節目途中被自己管理層干預,梁安琪僱員合約己導致有法律上訴訟

由於是股份制,某一主要股東吾想繼續,係有權要求清盤,理由是避免負上任何Liability責任, 是普遍和合法的做法 ...
SZA 發表於 2012-8-4 00:23

大班在 DBC 講左咗啦,四小時節目,你無聽啫!

大班在 DBC 講左咗啦,四小時節目,你無聽啫!
singkee1 發表於 2012-8-4 00:32

聽在,但一方之詞,有待證實.
佢仲話某股東是白痴添