到我張X8558 PRO有問題了!!!

剛剛換咗底板...
問題應該就同之前嘅師兄一樣~~~
今晚睇電視畫面經常停一停~~~
WIN8 64BIT

AMD motherboard?
轉台有無爆綠色畫面?
32-bit 應該好D!

AMD motherboard?
轉台有無爆綠色畫面?
32-bit 應該好D!
toylet 發表於 2013-6-5 16:27

係AMD呀~~~
不過今朝拆咗出嚟用火酒擦擦TV卡嘅銅片!!!
好似又冇問題喎!!!
今晚再試清楚先~~~

係AMD呀~~~
不過今朝拆咗出嚟用火酒擦擦TV卡嘅銅片!!!
JonesChan 發表於 5/6/2013 17:23

是否插 PCIe x1 slot?

小人塊 AMD 兮 Mini-iTX 得一個 slot, 8558 Pro 插 PCIe x16 VGA 位......  可能咁先兮問題!

是否插 PCIe x1 slot?

小人塊 AMD 兮 Mini-iTX 得一個 slot, 8558 Pro 插 PCIe x16 VGA 位......  可能 ...
toylet 發表於 2013-6-5 19:35

我都係插x16

我都係插x16
JonesChan 發表於 5/6/2013 19:56

小人插左張 X8558 落去, Win 7 installation 行行下會瓜左 (VGA 問題), 拔左即無事!
裝完 Win 7 先插返 X8558, reboot 會 hang 入不到 Win 7, 一定要 shutdown 再開機!  

Motherboard 兮 Asrock E350M1....

小人有塊 Nvidia chipset 的舊 AMD ATX motherboard (Asus M3N78 PRO), 考慮用佢再試張 X8558....

BTW, 大大有無幫粒 Conexant chip 加 heatsink?

小人插左張 X8558 落去, Win 7 installation 行行下會瓜左 (VGA 問題), 拔左即無事!  
裝完 Win 7 先 ...
toylet 發表於 2013-6-5 21:16

我冇加散熱呀~~~
同埋我裝DRIVER唔係用INSTALLION架...
我係用更新DRIVER方法,將路徑指番去個FOLDER度咁樣去裝!!!
因為我直情行唔到個EXE檔!!!

今晚試咗成晚,完全冇問題~~~

今晚試咗成晚,完全冇問題~~~
JonesChan 發表於 5/6/2013 22:33

咦.... 小人個張是否要去一次代理呢?