有邊款機頂盒可錄模擬信號/AV IN ?

最好內置HDD, 想錄大廈衛視舊台, 若用IDTV可否經電視AV OUT衛視去機頂盒錄?

MagicTV 7000D 錄到 AV IN,不過直接模擬唔得
但係你錄果陣要開著電視....

前幾個月幫朋友買了部PANASONIC 錄影機
250HDD
可以錄 AV/IN 同模擬訊號,但不可錄數碼
不過要二千三蚊

Vidgi 幾年前出過部可錄高清同模擬訊號
唔知仲有冇出

Vdigi VDR500
錄影及接收所有無線、亞視高清、標清及模擬頻道
錄影收費、衛星台及其他影音產品內容-色差及AV共三組輸入 (標清, not 高清)

錄影收費、衛星台及其他影音產品內容-色差及A ...
Tech4Lee 發表於 2013-6-10 23:49

師兄,請問係唔係市面得返呢隻?

錄影收費、衛星台及其他影音產品內容-色差及A ...
Tech4Lee 發表於 2013/6/10 23:49

錄 AV-in 時可否同時錄數碼台呢?(eg.81)

師兄,請問係唔係市面得返呢隻?
triangle020 發表於 2013-6-11 12:23

不清楚呀!

Himedia HD500,但已停產好耐。我有一部,有意pm我。

EI8HT Nova SM-908 雙接收器 500GB 高清錄影機

http://www.hkheadline.com/living ... 65137&srctype=g