互動新閒台, J2, 高清TVB收唔到

早一兩年先換過魚骨同天線加放大器, 會唔會咁快老化?? 有時收到, 有時會HOLD畫面好耐都冇反應, 標清TVB完住冇問題

你係唔係住九龍?我由佔中開始到而家你講果3個台都係成日冇信號,內置tuner同外置機頂機都死

你係唔係住九龍?我由佔中開始到而家你講果3個台都係成日冇信號,內置tuner同外置機頂機都死 ...
littlesgrass 發表於 2014-10-7 00:52

係呀, 我收慈雲山果邊, 我發覺都係佔中開始係咁.. 但佔中會影響接收??

係呀, 我收慈雲山果邊, 我發覺都係佔中開始係咁.. 但佔中會影響接收?? ...
E.K. 發表於 2014-10-7 08:40

呢樣真係唔知,搞到我尋日去買左個機頂盒返去,都係冇訊號,浪費左錢,睇黎都係搵師傅睇睇

呢樣真係唔知,搞到我尋日去買左個機頂盒返去,都係冇訊號,浪費左錢,睇黎都係搵師傅睇睇 ...
littlesgrass 發表於 2014-10-7 09:10

你又係自己裝魚骨?

唔係,公居來的

唔係,公居來的
littlesgrass 發表於 2014-10-7 09:22

師兄搵完師父睇咩事後可以上黎講下係咩問題嗎? THX

weak signal.....try booster...and change the cable

weak signal.....try booster...and change the cable
appletv 發表於 2014-10-7 14:11

但上年先換左魚骨, 天線同放大器, 會唔會咁快老化?