為咗睇 HKTV 要買新播放器

嚟緊會入隻 HIMEDIA Q16 迎接 HKTV 開台
咁順便問吓呢隻機睇 MKV 檔出到 DTS HDMA & TrueHD 音效嗎 ?
謝謝

回覆 1# akira11092

巴打,買左未??
未就上淘寶HIMEDIA官網買啦!!!
佢地出左11.11優惠卷,買$10卷當50蚊用.

點解要買 Q16 既???
我見 TB HD600A 都係 RMB299 only

HD600AII 4核 不是直接支持DTS及AC3音效,要破解先用到.同埋未有ROOT.
Q5及M3出廠已經可以支持DTS及AC3,不用破解.

600A四核是239的  
q5是599的  M3是369的
用$10卷買再減$50

回覆 4# kevin169
CHING我新手,唔熟識機頂盒,
原本諗住買小米盒子,但有沒有其他推介?
會唔會有機頂盒睇到其他台的新聞台? 實在唔想再睇TXB
最最最緊要流暢,否則睇電視窒就冇引啦...
P.S. 識淘寶
====================================
HIMEDIA Q5係咪有過熱問題?
thanks

回覆 4# kevin169

電子野出到境?

回覆 2# kevin169

多謝師兄告知原來光棍節有優惠 , 可惜細佬唔識玩淘寶

HD600AII 4核 不是直接支持DTS及AC3音效,要破解先用到.同埋未有ROOT.
Q5及M3出廠已經可以支持DTS及AC3,不用 ...
kevin169 發表於 2014-11-5 18:22

q5 是雙核還是4核?

回覆  kevin169

電子野出到境?
yauwan 發表於 2014-11-5 22:22

出到

q5 是雙核還是4核?
HKZO2 發表於 2014-11-6 02:09

兩者都有出過,最新是4核