[測試] XBMC .m3u File 播放HKTV

1. #EXTM3U
  2. #EXT-X-STREAM-INF:PROGRAM-ID=1,BANDWIDTH=2749863,RESOLUTION=1280x720
  3. http://14.198.245.116:8080/03.m3u8?t=13e6a90407135f8b4cc1d5c5a20c8f00&uid=1&vid=1&mxres=1920&s=5eadd99f8c397e935e117d2e55a081b7&cname=harmonic
  4. #EXT-X-STREAM-INF:PROGRAM-ID=1,BANDWIDTH=3771602,RESOLUTION=1920x1080
  5. http://14.198.245.116:8080/02.m3u8?t=13e6a90407135f8b4cc1d5c5a20c8f00&uid=1&vid=1&mxres=1920&s=62b3a381be5edecce85a690c04ef1809&cname=harmonic
複製代碼

冇用,條link有時限,一般24小時內就會失效

kofz 發表於 2014-11-9 14:46

我已經寫緊一個php每次start stream會自己renew所有野. 我目標最後個php直接output一個m3u檔, 可以stream到. 現階段已經能夠拎新token.

我已經寫緊一個php每次start stream會自己renew所有野. 我目標最後個php直接output一個m3u檔, 可以stream ...
ip4368 發表於 2014-11-9 19:05

can this help?
   http://jsfiddle.net/2rzco2Ld/3/

davidleehk 發表於 2014-11-9 20:02

已經寫到直接出到steaming link,但係我想直接出m3u format,可以用iptv client直接食死條link,方便啲。我宜家屋企有隻好咋嘅server同埋屋企網速好慢,upload得640k,所以唔可以開放個server卑大家啦。寫完之後個php可以放出嚟,如果有server可以放落去就更加好。

kofz 發表於 2014-11-9 14:46

已經超過24小時,暫時還可以用...

呢堆link邊度搞?我用盒開,只係有時播D, 有時係C,B

A,B,C,D係點樣自己設定?
就咁睇,似係A係最高bitrate

davidleehk 發表於 2014-11-9 20:02

試左成功

如果可以再自動化D就更好

測左成功

如果可以再自動化D就更好
kofz 發表於 2014-11-10 00:20

我已經寫好曬整個自動化, 如果ching需要, 可以pm問我試試, 但係由於我網速好慢, 我隻server又要幫你去拎token, 所以唔會send卑好多人試. ching可以pm問我拎php檔, 自己去host

我已經寫好曬整個自動化, 如果ching需要, 可以pm問我試試, 但係由於我網速好慢, 我隻server又要幫你去拎t ...
ip4368 發表於 2014-11-10 00:55

有冇方法自己Gen 個token出嚟唔洗經你server呀?