機頂盒HKTV有聲冇畫

人哋送既Teac TDQ8111,唔知點解有聲冇畫,用 App又係用Chrome上HKTV網都係
有冇得解決?

回覆 1# smoke_cheese

會唔會係你既上網速度問題
唔夠快?
有無其他網絡可以試?
3G?WiFi?固網?

人哋送既Teac TDQ8111,唔知點解有聲冇畫,用 App又係用Chrome上HKTV網都係/
有冇得解決? ...
smoke_cheese 發表於 2014-11-19 13:36

經Google play裝既HKTV app?個app只兼容手機同平板,電視盒用唔到,如果用電視盒只可裝直播app睇直播。

你個盒,設定 入面 audio output係咪有得set野?

經Google play裝既HKTV app?個app只兼容手機同平板,電視盒用唔到,如果用電視盒只可裝直播app睇直播。:g ...
EOS5 發表於 2014-11-19 13:38

即係要上官網down果個?試下先,謝謝

回覆  smoke_cheese

會唔會係你既上網速度問題
唔夠快?
有無其他網絡可以試?
3G?WiFi?固網? ...
回憶是很痛苦 發表於 2014-11-19 13:37

直插LAN綫,電腦就睇到冇問題

維基死機overload 就真 今晚想睇到都難

回覆 6# smoke_cheese

如果部Teac播Lan線ok
咁可能係你部Router Throughput Bottleneck
你好多Device 連緊WiFi?

回覆  smoke_cheese

如果部Teac播Lan線ok
咁可能係你部Router Throughput Bottleneck
你好多Device 連緊 ...
回憶是很痛苦 發表於 2014-11-19 13:46

我係話Teac同PC都直插LAN,PC睇到TEAC睇唔到

你個盒,設定 入面 audio output係咪有得set野?
chinwah 發表於 2014-11-19 13:39

有,而家用HDMI出